RTX 4070 Super için hangi monitör daha uygun?

Bütçe
15000

1Ryomen Sukuna

Decapat
Yer
Ülke'nin En Batısı
RTX 4070 Super alacağım ve yanına bir de monitör almak istiyorum. Aklımda 2 model var.

İlk model: Gigabyte M28U 28 3840x2160 144Hz 1ms HDMI DP Type-C HDR 400 IPS Gaming Monitör | Ebrar Bilgisayar
Bunu seçme sebebim artık rekabetçi oyunlara merakım kalmadı ve hikayeli oyunlara daha çok ilgimi vereceğim. Bu fiyata alınacak en uygun monitör bu gibi yorumları da iyi diye seçtim.

İkinci model: https://www.akakce.com/monitor/en-u...ms-wqhd-g-sync-oyuncu-u-fiyati,312592332.html
Bu modeli seçme sebebim ise hem 240Hz olması hem de 2K olması. Rekabetçi ve hikayeli oyunlar için uygun.

Şimdi aklıma takılan ise şu. Şu anda 200Hz Casper kullanıyorum 1080p bir monitör, eğer Gigabyte'a geçersem 144Hz bana kasıyor gibi gözükür mü? İkinci kafamı kurcalayan ise bu ekran kartına hangisini almak daha mantıklı?

İkinci model daha iyi gibi gözüküyor. Sisteminin diğer parçalarını bilmiyoruz ve ayrıca 4070 Super 4K için yeterli değil.

4070 Super 4K için ne kadar uygun orası tartışılır ama attığınız MSI monitörün daha uygun olduğuna eminim.

5600X kombinasyonu ile kullanacağım RTX 4070 Super'i. Peki 2K ile 4K arasında dağlar var mı?

2K'da 3.686.400 piksel varken, 4K'da bu sayı 8.294.400 elbette fark olur ama işin biraz da inç ile yoğunluk kısmı var.

MSI daha sağlıklı olur sizin için.

Recommended Gaming Resolutions: 3840x2160 kısmı kare olarak yeşil gözüküyor. Yani, Techpowerup'a göre 3840x2160 oyun çözünürlüğü için NVIDIA GeForce RTX 4070 Super uygun denilebilir. Ama ilerleyen zamanlar için performansı düşebilir UHD için. QHD ve FHD arasında devasa fark yoktur, ama QHD ve UHD arasında iyi bir görüntü kalitesi farkı var genel olarak.

İlerleyen zamanda nasıl düşer performans? Termal macunundan falan mı?

Bazı yeni çıkacak oyunlar için kartın UHD performansı düşebilir. Optimizasyon sorunu olursa optimizasyon sorunu, oyunun daha gelişmiş sistem isterse daha gelişmiş sistem istemesi gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…