RTX 4070 Super için PCI-e 5 pin gerekli mi?

Shinoa

Hectopat
Makaleler
5
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, PCI-e 5 olayını unutup kartı sipariş ettim fakat kullanmakta olduğum Aerocool Aero Bronze 750W PSU var. GPU için 4 tane 6+2 yani 8 pin kablosu var. Bu ekran kartını bu güç kaynağında sorunsuz kullanabilir miyim?
Aldığım ekran kartı INNO3D 3X 4070S.
Kartın kendi sitesinde 2 tane 8 pin veya PCI-e 5.0 güç kablosu kullanın diyor ve adaptör kutuda gelir diyor. Tam olarak anlayamadım. RTX 4000 serisi kart kullanan varsa açıklayabilirse durumu sevinirim.

1740664605531.png

1740664618835.jpeg

Kartı kullanmıyorum ama gerek de yok. Mevzu gayet açık. Eski serilerde olduğu gibi kullanılacak. Kutudan çıkacak olan ve bir tarafı 8+8 pin diğer tarafı yeni nesil uca sahip adaptörü kullanacaksın. Paylaştığın şemaya göre güç kaynağından 4 adet 8 pin VGA kablosu çıkıyor. Bir çiftini kutudan çıkan adaptör vasıtasıyla kullanacaksın.

Dünyadaki pek çok insan bu şekilde kullanılıyor. RTX 4000 veya 5000 kart sahiplerinin hepsi yeni güç kaynaklarına geçmedi.

Ekran kartı kutusundan dönüştürücü çıkıyor.
Bunlarda bir ara yanma problemi vardı sanki. Yanlış mı hatırlıyorum?

Kartı kullanmıyorum ama gerek de yok. Mevzu gayet açık. Eski serilerde olduğu gibi kullanılacak. Kutudan çıkacak olan ve bir tarafı 8+8 pin diğer tarafı yeni nesil uca sahip adaptörü kullanacaksın. Paylaştığın şemaya göre güç kaynağından 4 adet 8 pin VGA kablosu çıkıyor. Bir çiftini kutudan çıkan adaptör vasıtasıyla kullanacaksın.

Dünyadaki pek çok insan bu şekilde kullanılıyor. RTX 4000 veya 5000 kart sahiplerinin hepsi yeni güç kaynaklarına geçmedi.
Teşekkürler.

Bunlarda bir ara yanma problemi vardı sanki. Yanlış mı hatırlıyorum?

Yüksek TDP değerine sahip 4090'da öyle bir sorun vardı bir ara, şu an durum nedir bilmiyorum ama düzeltmişlerdir yoksa ortalık yıkılırdı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı