RTX 4070 Super için Ryzen 5 5600X yeterli mi?

Samet2233

Hectopat
Daha fazla  
Hocalarım merhaba, bugün 32.000 TL'ye MSI markasının RTX 4070 Super ekran kartını aldım. Ancak işlemcim AMD Ryzen 5 5500 ve bu işlemciyle darboğaz yapacağını bildiğim için AMD Ryzen 5 5600X'e yükseltme kararı verdim. Uzun süre işlemci yükseltmeyi düşünmüyorum ve sistemimin uzun ömürlü olmasını istiyorum. Sizce AMD Ryzen 5 5600X bu ekran kartı için sıkıntı yaratır mı? Uzun kullanımda herhangi bir problem yaşar mıyım? Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Ekran: 1080p.
Anakart: MSI A320M.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükseltmek her zaman için iyidir. Darboğaz yapsa bile alabildiğiniz en yüksek işlemciyi alın. En az seviyede olsun. Zaten ekran kartını almışsınız. Ayrıca 5600X alacağınıza 5600 alın kalan parayı da cebe atın.

1080p'de darboğaz olur 5700x3d veya 5800x3d güzel olur o karta ama anakart giriş seviyesi olduğu için o işlemciyle düzgün çalışmayabilir.

Ekran kartına iyi kazık yemişsiniz hocam hayırlı olsun. Bütün bütçenizi ekran kartına kullanmak yerine AM5 bir sistem toplamak daha doğru olurdu. Eğer bütçen varsa AM5 geçiş yap.

Daha elime gelmedi yarın kargolanacak, elimde şu an RTX 3060'lı bir sistemim var zaten ama satamıyorum 3 4 aydır.

Kullandığım için kartın neler yapıp neler yapamayacağını çok iyi biliyorum. 1080p de kesinlikle darboğaz olacaktır. Fakat bu alma demek değil. Tabii o fiyatlara 5070 veya 9070 bulabiliyorsun. Örnek olarak ben 27K'ya almıştım.

Hocam taksit sıkıntısı yaşatıyor maalesef.

Son düzenleme:
Daha elime gelmedi yarın kargolanacak, elimde şu an RTX 3060'lı bir sistemim var zaten ama sayamıyorum 3 4 aydır.

İade edebiliyorsan bence et aynı fiyata 9070 gibi bir canavar var ve 9070XT stokları yenilenince o fiyatlara düşer diye düşünüyorum. Eğer bütçen varsa o işlemci yerine AM5 al yok ise 4070 Super almak yerine bence AM5 bir sisteme geçiş yapıp yanına bütçen yeterse 7800XT alabilirsin yetmez ise 7700XT.

İade edebiliyorsan bence et aynı fiyata 9070 gibi bir canavar var ve 9070XT stokları yenilenince o fiyatlara düşer diye düşünüyorum. Eğer bütçen varsa o işlemci yerine AM5 al yok ise 4070 Super almak yerine bence AM5 bir sisteme geçiş yapıp yanına bütçen yeterse 7800XT alabilirsin yetmez ise 7700XT.

Hocam AMD kullanmak istemiyorum 2 defa 5600XT aldım ve problem yaşadım o yüzden bulaşmamak benim için en iyisi.

Pardon kontrol ettim evet AM4 soketmiş önerebileceğiniz bir site var mı peki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı