Bilgisayarımı toplandığı şekilde kullanıyorum. Bilgisayardan çok iyi anlayan biri değilim, yalnızca oyun oynamak için kullanıyorum. İlk aldığımda YouTube üzerinden "Bilgisayar ilk alındığında neler yapılmalı?" tarzında videolar izleyerek herkesin yaptığı temel ayarları uyguladım. Örneğin, RAM’i 6400MHz olarak seçmek gibi ayarlamalar yaptım, ancak herhangi bir overclock işlemi uygulamadım.
Bilgisayarı hızlandırmayı vadeden videoları izleyip önerilen bazı adımları uyguladım. Ancak bunlar genellikle oyun ayarlarını değiştirme, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatma ve belirli bir oyunu yüksek performansta çalıştırma gibi basit işlemlerdi.
Şu ana kadar diğer hiçbir oyunda bu tür bir sorunla karşılaşmadım. Sadece Minecraft oynarken tek oyunculu modda çok fazla mod ve texture pack kullandığımda benzer bir durum yaşamıştım. Oyun, aşırı fazla mod yüklendiğinde çöküyordu. Ancak, modların bir kısmını kaldırınca oyun sorunsuz şekilde çalışmaya devam etmişti. (Driverların ve diğer gerekli yazılımların kurulumunu ben yapmadım; bilgisayardan anlayan biri benim için yaptı. Kurulumların düzgün yapıldığından eminim, çünkü işlemi gerçekleştiren kişi bunu defalarca kontrol etmişti.)