RTX 4070 Super R7-9700X sistem toplama önerisi

samedfomen06

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar en son 1080 Ti alıp yoluma bakmayı düşünürken bir anda güncel bir sistem toplayıp uzun sene kullanmayı düşündüm. Yani PC mühendisliği bitirdiğimde evimde bir tane ana bilgisayar olmasını istiyorum. Kafamda ayarladığım sistem şu şekilde:

GPU: Galax 4070 Super.
CPU: Ryzen 7 9700X.
Anakart: ASRock X870 Pro RS.
RAM: G.Skill 2x16 6000MHz.

PSU: Corsair HX750 (önceden aldım)
İşlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 (önceden aldım)
Kasa: Dark maxima V30 (önceden aldım)
Fanlar: Akasa Viper 3x14cm ve 2x12 cm (önceden aldım)

Önceden aldıklarımı saymazsak maalite 54 bin TL. Oynadığım oyunlar Rust War Thunder. YouTube'da içerik üretip yayınlara başlayalı da 1 ay oluyor. Kafamda iki konusan insan var. Birincisi "54 bin TL vermeye değer mi? Çünkü oynadığım oyun sayısı bir elin 5 parmağını geçmez" diyor. İkincisi de "abi güncellikten şaşmıcan keyfine bakıcan" diyor. Fikirlerinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

5070'i bekleyip bir tik islemciden kisabilirsiniz. Ayrica islemciye sonradan upgrade yapmayacaksaniz 11k anakarta vermek mantiksiz gibi. Guzel bir B650 isinizi fazlasiyla gorur. Anakarttan en az bir 3-4K kismis olursunuz. Islemciyide dedigim gibi aşırı kullanacak bir uygulama kullanmiyorsaniz kisabilirsiniz. Hem guncel bir sisteminiz olur hem de cebinizden daha az para cikar.

Bu bütçedeki anakartları genellikle insanlar 4090 için kullanıyor. Neden anakart fiyatını bu kadar yüksek tuttunuz? Ayrıca 5070 ya da 5070 Ti beklemekte fayda var.

Bu bütçedeki anakartları genellikle insanlar 4090 için kullanıyor. Neden anakart fiyatını bu kadar yüksek tuttunuz? Ayrıca 5070 ya da 5070 Ti beklemekte fayda var.

ASRock performans olarak bayağı beğendiğim bir kart. İleriye dönük olmasını istediğimde anakartın iyi olması daha mantıklı olur diye düşündüm. Sizin öneriniz nedir anakartta?

5070 bende çok bir şey uyandırmadı açıkçası. Türkiye'de çıkış fiyatı ne kadar 25 binlerde söylense de bunu ilk çıkıştan alamayacağımızı hepimiz biliyoruz. Markalar ne kadara sürer bu kartları bilmiyorum ama 30 binden aşağı olacağını düşünmüyorum.

Galax gibi markalar 30 bin civarından satacaktır büyük ihtimalle.

Anakartlar hakkında pek bilgim yok ancak 6 bin TL civarına inebilirsiniz.

7500f a620m rx7700(veya 7800)xt almak daha mantıklı olabilir güncel fiyat listelerine göre. Yayın için de ayrı kayıt kartı alabilirsiniz ve çeşitli yayıncı ekipmanları alırsınız buna karşın cebinizde hala para kalır. Uzun vadeli yatırım yapmanın hiç sırası değil, anı yaşayın bence. RTX 5090 performansında RTX 6030 çıkar 150 dolara üzülürsünüz sonra

Güzel bir yaklaşım teşekkür ederim. NVIDIA biraz dümen yapıyor gibi geldi. Az performans yazılım zart zurt derken kartları sıvıyor açıkçası 5000 serisi hiç beklemedim. AMD de 9070 bekliyordum onu da marta ertelediler.

AMD RTX XX70 Super üstündeki hiçbir ekran kartını geçemedi bu bütçede NVIDIA daha mantıklı. Ancak 9070 serisinin 4080 Super günüce olacağı hakkında iddialar var göreceğiz.

Yani hocam zaten 5070 4090'a eşit falan değil zaten orası işin makarası ama anladığım kadarıyla çok yüksek performansa ihtiyacınız yok, bütçeniz bu kadar yüksekse 10000 tl civarına rtx 4060 giriş seviyesi bir anakart ve 4tb ssd şeklinde ilerleyin, kalan bütçeye de işinizi görecek yayıncı ekipmanları alın eminim bir sürü eksiğiniz vardır. Bütçenizde kalan para da kalsın hepsini harcamak zorunda değilsiniz bence

Böyle dememin sebebi gtx 1080ti'ın bile işinizi göreceğini söylemiş olmanız bu arada, ağır oyunlar oynayacaksanız 4060 tercih etmeyin.

Yayın için ayrı yayın kartı derken hocam nasıl bir sistemden bahsediyorsunuz. Çift ekran kartlı anakart gibi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…