RTX 4070 Super Rust'ta DLSS açınca FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

gurkang4

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair 6400MHz CL32
Ekran kartı
Galax 4070S
Anakart
X870 Tomahawk
İşlemci
7800X3D
Selamlar. Ekran kartımı değişip NVIDIA'ya geçtiğimde ilk denedeğim Rust DLSS özelliğiydi. Enterasan bir şekilde sadece Rust'ta FPS'yi düşürüyor, diğer oyunlarda herhangi bir sıkıntı yok. DLSS quality - performance fark etmeksizin düşüşler yaşanıyor. Örnek vermek gerekirse:

FXAA on: 90FPS.
DLSS Max-performance: 80FPS.

Grafik ayarlarım: Tüm ayarlar en düşük - 1440p.

Sistem: 7800x3D - 4070s - 32g 6000MHz CL 30.

Dostum bazı oyunlarda DLSS FPS arttırmak yerine FPS düşürüyor, mesela bu Forza 5 de böyle. Belki Rust'da da FPS düşürüyordur. Eğer öyle ise Rust´ın kendisi ile ilgili bir problem bu. Rust´ın yapımcıları DLSS´i optimize etmeleri gerek ancak etmiyorlar gibi görünüyor.

Dostum bazı oyunlarda DLSS FPS arttırmak yerine FPS düşürüyor, mesela bu Forza 5 de böyle. Belki Rust'da da FPS düşürüyordur. Eğer öyle ise Rust´ın kendisi ile ilgili bir problem bu. Rust´ın yapımcıları DLSS´i optimize etmeleri gerek ancak etmiyorlar gibi görünüyor.
Performans düşürme durumu yok, Forza 5 çok optimize olduğu icin DLSS performans arttırmıyor sadece, çok minimal oluyor.

4 Sene öncesinde 3060Ti kartımla bu sorunu yaşamıyordum, yani FPS artıyordu. Bu kartta bunu deneyimledim. Hoş DLSS'e ihtiyacım yok, pek sevmediğim bir teknoloji zaten. Sadece sorunun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Son zamanlarda driver ile başımız dertte acaba onla alakalı olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı