RTX 4070 Super sistem alınır mı?

Daha yeni AM5 sistem toplamış biri olarak kendiniz toplayacaksanız tavsiyelerim olacak:
İlk önce anakartınızı belirleyin.
Anakart uyum listesinde olan 6000 MHZ .CL30 veya CL32, EXPO destekli RAM bakın.
Ekran kartını belirleyin. (Galax RTX 4070 TI Super aldım, oyunda 63 dereceyi geçmiyor yani pahalı modellere fazla para vermeyin, BF2042 oyununda 2K çözünürlükte arka planda 50000 bitrate kayıt açık high ayarlarda 140-170 FPS arası alıyorum Ryzen 7 7700 işlemci ile)
Ryzen 7 7700 işlemci yukarıdaki bahsettiğim koşullarda ve yukarıdaki oyunda 128 kişilik maçta kullanım oranı %75 civarı oluyor en fazla. İşlemciyi ucuz diye Tray olarak 8000 TL civarına aldım. Ryzen 7000 serisi işlemciler sıcak çalışıyor. Yukarıda bahsettiğim durumda NZXT Kraken Elite 360 MM sıvı soğutma ile 68 derecelerde dolaşıyor.

Hazır bilgisayar alacaksan satış sonrası destek ve garanti sonrası destekte bile Inventus'u tek geçerim. Oradaki hazır sistemlerden beğenebileceğini seç ve özelleştirerek istediğin kıvama getir. Hiçbir firma onlar gibi değil satış sonrası hizmette:

O kadar arada bir bütçeye sahibim ki çok kararsız kalıyorum şu an da. Warrior 7A-RTX 4070Ti SUPER - Game Garaj şöyle bir sistem gördüm bir de piyasanın epey altında gözüküyor fiyatı. 4070 ti için 2k monitör kullanmama gerek var mıdır hocam peki? 1080 sorun yaratır mı ?

Sorun yapmaz, işlemci yükünden dolayı farede vs. takılma görürsen Nvidia ayarlarından DSR ile yapay olarak 2K çözünürlük seçersin ve 1080P oyunda daha keskin bir görüntü elde edersin. Bir nevi daha fazla anti aliasing açmış gibi bir etki olur. İşlemci platformu olarak AM5 platformu çok iyi bence. İlerde daha fazla çekirdekli ve/veya X3D işlemcilerle FPS'te kartın sınırını zorlarsın.

Game garaj sistem güzel, bir tek RAM'i direkt 32 GB al.

RAM'i 32 yapıp Wi-Fi'lı bir anakarta geçirince fena olmuyor fiyatı ama gamegaraja PSU konusunda çok güvenemiyorum bir de ekran kartından emin olamadım 1.4K verip GameRock versiyonuna geçiş yapılır mı acaba? Farkı olur mu?

Bu itopya-inventus-garaj falan siteleri niye hep çok kötü teknoloji mağazaları bunlar bir de :/

Özelleştirme ile anakartı 1 üst modele iteledim Wi-Fi versiyonlu olana bir de.
RAM:
Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 bu şekilde özelleştirdim düşünceleriniz neler bu fiyata bu sistem alınır mı? Aslında RAM'leri en üst modele de yuvarlayabilirim ama anakart ile alakalı sorun yaşar mıyım emin olamadım en üst modelde Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 7200 MHz RGB CL34 Intel XMP 3.0 DDR5 RAM bunu önermiş hem hız hem CL değeri olarak çok sağlam geldi ama anakart hızı desteklemiyor sanırım. Bir de Gaming.Gen.TR'den sistem alınır mı? Müşteri hizmetleri vs nasıldır fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…