Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Bilgisayarımda film izlerken kendi kendine ekran bembeyaz oldu ve "cihazınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor. Yeniden başlatılacak." hatası verdi. Şu anda da kapatıp açtığımda ilk o hatayı veriyor ve sonrasında yeniden başlatırken MSI ekranında "otomatik onarıma hazırlanıyor." diyor fakat tekrar "otomatik onarım - bilgisayarınız düzgün başlatılamadı." mavi ekranı geliyor. Gelişmiş seçenekleri denedim daha önce de aynı problemi yaşamıştım sistem geri yükleyip hallolmuştu. Şimdi ise o da hata veriyor. "sistem geri yükleme başarıyla tamamlanamadı." diyor. Güvenli modda da başlatamıyorum gene ilk mavi ekrana dönüyor. Hatta en son "bilgisayarı sıfırla" dedim onu bile kabul etmiyor. "bilgisayarınız sıfırlanırken bir sorunla karşılaşıldı. Hiçbir değişiklik yapılmadı." yaşadığım probleme ilişkin görselleri de yüklemeye çalışacağım. Böyle kısır döngü arkadaşlar işin içinden çıkamadım. Bilgisayar özelliklerimi de yazayım yardımcı olabilen olursa çok memnun olurum iyi akşamlar.
@avu_10 Hocam SSD'de sorun yoksa temiz Windows kurulumu yapın.
Kurtarma ekranında "Gelişmiş seçenekler" kısmında komut istemi ekranına gelebiliyorsanız bu komutu girin chkdsk C: /f
Kurtarma ekranında "Gelişmiş seçenekler" kısmında komut istemi ekranına gelebiliyorsanız bu komutu girin chkdsk C: /f
Merhaba. Temiz kurulum dediğiniz tam olarak nedir? Daha önce şu linkteki şekilde kurmuştum
Bir de SSD'de sorun olup olmadığını nasıl tespit edebilirim?
Halihazırda malesef yok. Fakat ayarlarım. Yukarıda paylaştığım linkteki şekilde kuracağım yine değil mi? Bir de bu yöntemle saklamak istediğim dosyaları yedekleyebilir miyim? Silinmesini istemediğim birkaç fotoğraf, video mevcuttu.
Windows'u geçici olarak farklı diske kurma şansınız var mı? Zira veriler silinecek. Fakat kurulumda disk seçme ekranında diski silmeden direkt seçip ilerlerseniz verileriniz Windows.old adlı klasörde yedeklenir. Ancak bu, temiz kurulum olmaz.
Geçici olarak nasıl kuruluyor tam bilmiyorum ama bilgisayarımda 2 farklı disk var evet. C ve D. Windows C'ye kuruluydu. D de Kingston. 4TB. Anladığım kadarıyla yine daha önce Windows kurulumu yaptığım gibi yapacağım fakat D'ye kuracağım bu sefer değil mi?
D diskinde önemli verileriniz yoksa buraya Windows'u kurun, SSD'deki fotoğraf vs dosyalarını farklı diske kopyalayın. İşlem bitince SSD'ye tekrar Windows kurun, verilerinizi SSD'ye taşıyın ve D diskini biçimlendirin.
D diskinde önemli verileriniz yoksa buraya Windows'u kurun, SSD'deki fotoğraf vs dosyalarını farklı diske kopyalayın. İşlem bitince SSD'ye tekrar Windows kurun, verilerinizi SSD'ye taşıyın ve D diskini biçimlendirin.
Çok teşekkürler hocam. Yarın USB ayarlayıp çözmeye çalışacağım. Bu arada kusura bakmayın kavramlara pek aşina olmadığımdan meşgul ettim sizi. Bir de yeniyim burada, süreç esnasında bir problem yaşarsam aynı bu başlıktan güncel bilgi paylaşabilir miyim?