RTX 4070 Super sistem toplama önerisi

Bütçe
45-50

858543

Femtopat
Herkese selamlar, başlıkta da belirttiğim gibi 4070 Super bir sistem toplamak istiyorum. 45-50k arası uzun süre üzmeyecek 1440p sorun yaratmayacak masaüstü toplamak istiyorum.

En son Pentium3 sistem toplamıştım ondan beridir laptop kullanıcısıyım o yüzden her türlü fikirlerinize yardımlarınıza açıgım.

Şöyle ki; GPU'yu sağlam düzgün ve 3 fanlı bir şey almak istiyorum, mesela ASUS-MSI-Galax gibi.

İşlemci AMD tercih ediyorum ama burada 7500 mü 7600 mü yoksa tamamen başka bir işlemci mi tercih etmeliyim çok kararsızım. Ama dediğim gibi bütçe dahilinde uzun süre üzmeyecek bir şey istiyorum. Her türlü öneriye açığım.

Anakart olarak ASUS-MSI düşünüyorum modellere çok hakim değilim ama sanki 650M serisi uygun gibi geliyor.

Aslında 5000 serisini beklememe gerek var mı yok mu onu da bilemiyorum. Her türlü önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Ek olarak Display Portu olan anakart gerekiyor monitörümden dolayı anakart olarak ne önerirsiniz ?

Son düzenleme:
7500F tercih edebilirsiniz 7600e gerek yok.

5000 serisini bekleyebilirsiniz ama ben gerek olmadığını düşünüyorum pahalı çıkacaklardır.

DisplayPort girişli anakarta gerek yok hocam görüntüyü anakart üzerinden değil ekran kartı üzerinden alacaksınız ve alacağınız her model 4070 Super DisplayPort destekler.

Son olarak tam marka model vermeyeceğim ama şöyle bir sistem alabilirsiniz.
Ryzen 5 7500F işlemci.
B650 ortalama bir anakart.
2x16 GB 6000+ MHz RAM.
Minimum 600W tavsiyem 650-700W üzeri bir PSU.
1TB+ SSD (500GB günümüzde yetersiz kalmaya başladı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı