RTX 4070 Super sistem Valorant'ta 250 FPS'e düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

kerembabababab

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16gb
Ekran kartı
4070 super
Anakart
b650m a wifi 2
İşlemci
ryzen 5 7600
Ekran kartım 4070 Super işlemci Ryzen 5 7600 PC hiç ısınmıyor fakat sanırım yeni olmasına rağmen düşük FPS alıyorum.

Fortnite 165-375 mapin mekana göre değişiyor.
Ama şöyle bir durum var Fortnite'da ekranı her çevirdiğimde FPS 150 140'lara düşüp 1 saniye sonra geri. Çıkıyor ama sanırım problem bu.

Valorant maç başlamadan 400-600 arası başlayınca 250-450 arası.

PC'de sıkıntı mı var emin değilim. Sırf bundan dolayı NVIDIA yerinde otomatik overclock açtım düşük aldığımı düşünüp. Normal mi, düşük mü? Daha 1 ay oldu alalı.

Ekran kartım 4070 Super işlemci Ryzen 5 7600 PC hiç ısınmıyor fakat sanırım yeni olmasına rağmen düşük FPS alıyorum.

Ama şöyle bir durum var Fortnite'da ekranı her çevirdiğimde FPS 150 140'lara düşüp 1 saniye sonra geri. Çıkıyor ama sanırım problem bu.

PC'de sıkıntı mı var emin değilim. Sırf bundan dolayı NVIDIA yerinde otomatik overclock açtım düşük aldığımı düşünüp. Normal mi, düşük mü? Daha 1 ay oldu alalı.

Düşük.

Niye overclock attınız? Oyun ekran kartı oyunu değil işlemci oyunu.

Bunu deneyip tekrar konuya yazar mısınız?

R

RTX 3070 Ti anca bu FPS'yi alıyordur bu yüzden normal değil.

Niye overclock attınız? Oyun ekran kartı oyunu değil işlemci oyunu.

Bunu deneyip tekrar konuya yazar mısınız?

Bilgisayarda bir sıkıntı çıkar mı acaba? Denemekten korktum biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarda bir sıkıntı çıkar mı acaba denemekten korktum biraz

Peki ben ne yapacağım FPS'i arttırmak için bir çözüm var mı neden düşük olduğunu anlamam için

Overclock atarken korkmadınız mı? Tek hata ile mahvederdiniz ekran kartını.
Çıkarmaz, güvenilir uygulama.

Çeşitli videolar izleyin ve en güvendiğiniz şeyleri yapın 4070 Super için riske atmaya değmez.

Dostum, virüs falan atmıyorum, Process Lasso Görev Yöneticisi ile aynı mantıkta çalışıyor, yanlış yönlendirmeyin lütfen.

Ortada bir risk yok, ekran kartını etkileyen bir durumda yok, işlemci ile alakalı bir program bu.

Overclock atarken korkmadınız mı? tek hata ile mahvederdiniz ekran kartını.

Çıkarmaz, güvenilir uygulama.
Korktum tabii de NVIDIA'nın kendi uygulaması bir sorun çıkarsa zaten garantiden çıkmıyor. Bu arada bir şey daha soracağım benim ekran kartımın fanları aşırı az dönüyor. Oyunlarda bile çok nadir dönüyor sonra kapanıyor PC ısınmıyor tamam da bu normal mi? Bilgisayar az güç alıyor olabilir mi? 3'lü priz kullanıyorum da.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı