RTX 4070 Super sistemde Linux performansı nasıl olur?

O kullandigin dagitimlka alakali Linux ile degil, ben mesela bu bahsettiklerinin hicbirini yasamiyorum Linux kullanirken.
Hocam ben yasadim, sorunlari cozmeye de calistim ama tam verimli olmadi, Bircok dagitimda neredeyse ortak sorunlar.
 
Sence Linux'ta bu kadar sorun yasasak kullanmaya devam eder miyiz?

Maalesef sorun oluyor bende de aylar öncesine kadar ekran parlaklığını değiştirmeye çalıştığımda veya klavye ışığını değiştirmeye çalıştığımda fişini çekmişim gibi anında kapanıyordu. Bir modülü kara listeye ekleyerek çözüyordum, neyse ki şu an çözüldü.

@706111 nunda yaşadığı kapanma sorunun birkaç haftadır yaşamıyorum ama bende de vardı.

Ve hatta hala olan bir sorun ise uyku iyi çalışmıyor eğer uykuda iken laptopu şarjdan çıkarır isem açılmıyor, veya uykuya aldıktan sonra laptopun kapağını kapatırsam yine kapanıyor ve baştan açmam gerekiyor.

Maalesef bazı donanımlar zamanla iyi çalışıyor ve yeterince hızlı çözülmüyor.
Eğer Windows saçma sapan bir işletim sistemi olsaydı şu an bu cihazdaki Windows kurulu sürem 1 ay değil 3-4 ay olabilirdi.
 
Kisiden kisiye degisir de biri surekli sorun yasarken baskasinin hic yasamamasi normal gorunuyor mu sana?
Başkaları belki bu kadar incelememiştir hocam ya da önemli olmadığı için dile getirmemiş de olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başkaları belki bu kadar incelememiştir hocam ya da önemli olmadığı için dile getirmemiş de olabilir.
Ya da konfigurasyon hatasi olabilir.

Sorunlar Linux'ta sonsuza kadar kalmiyor surekli yeni iyilestirmeler ve duzeltmeler yapiliyor eger bir sorunu 1 aydan fazla sure yasiyorsan bu normal degil kullanici veya dagitim hatasi olma ihtimali %90'in uzerinde.
 
Kisiden kisiye degisir de biri surekli sorun yasarken baskasinin hiç yasamamasi normal gorunuyor mu sana?

Sorunlar Linux'ta sonsuza kadar kalmiyor surekli yeni iyilestirmeler ve duzeltmeler yapiliyor eger bir sorunu 1 aydan fazla sure yasiyorsan bu normal degil kullanici veya dagitim hatasi olma ihtimali %90'in uzerinde.

Dedim ya bende de vardı diye aylar öncesine kadar ciddi problemli iken şu an o kadar değil. Sadece bende de değil benimle aynı cihazı kullanan diğer kişilerde de vardı bu sorun. Ve en az 1 yıl boyunca devam etti çözümü bulabilsen bile yeterli miktarda çözmüyordu problemler olmaya devam ediyordu.

Dağıtım hatası olma ihtimalinden bahsetmişsiniz bu hatalar tüm dağıtımlarda oluyorsa yine dağıtım sorunu mu olur? Ve Ubuntu'dan Mint'e geçtim gibi bir dağıtım değişimi değil sorum, Ubuntu'dan Fedora'ya, Fedora'dan Arch'a, Arch'tan OpenSUSE Tumbleweed'e kadar yaşanıyor sorunlarım.

Cihazımda bayağı güncel ve beni 5-7 yıl götürsün daha da götürse olur tarzında bir cihaz.
 
Tum dagitimlarda oluyorsa benim de yasamam gerekirdi sanirim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…