RTX 4070 Super sistemde Rampage 850W PSU bir süre idare eder mi?

AYT Matematik

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bir sistem topladım sistemde.
Rampage P850 850W.
4070 Super.
MSI B760M-P
14400F.
16 GB RAM.
Var bu PSU sıkıntı çıkarır mı bir 3-4 ay götürse yeter gibi. Akım koruyucu priz almayı düşünüyorum başka bir şey yapmalı mıyım?

3-4 ay değil bu sisteme direkt yeter. Akım koruyuculu priz yeterli, ancak PSU çok kaliteli değil. Olası bir şalter atmasında falan sorun yaşatabilir.

Senin donanıma 1 SSD + 1 HDD ekledim: 700 Watt hesabı çıktı.
İşlemci ve ekran kartına yük ayarı çekersen hiç sorun çıkmaz.
Çekmezsen de oyun ayarlarını biraz kısar böyle devam edebilirsin.

Dikkat etmen gereken olay burda , PSU ekran kartına sağlıklı olarak kaç amper verebilir,

Sistem gayet güçlü olmuş, iyi parçalar seçmişsin. rahatça çalışır, bu watt değeri yeterli olacak. 3-4 ay boyunca rahatça kullanabileceğini düşünüyorum, hatta daha uzun da gidebilir. Ancak bu sürede PSU'nun yük altında çok ısınmaması önemli, o yüzden iyi bir hava akışı olan bir kasada kullanman faydalı olur.

Akım koruyucu priz alman mantıklı olur. Ayrıca, UPS almak da faydalı olabilir, özellikle elektrik kesintisi sık yaşanan bir bölgede yaşıyorsan.

Bir de, PSU'nun yeterli kablo yönetimi ve bağlantıları olduğundan emin ol. Gereksiz kabloları temizleyerek hava akışını engellememen lazım Başka bir şüphe ya da soru varsa, rahatça sorabilirsin buraya.

Teşekkür ederim fakat korktuğum konu arkadaşım bi elektirik kesintisinde patlar ve anakartın yanar demişti bu PSU beyenmedi tek korkum k onun dışında sitemi çok zorlayacağını zannetmiyorum birde söylemeyi unutmuşum kasada Powerboost NOBLE240 sıvı soğutma mevcut tek korkum budur yani teşekkür ederim tekrar dan.

Rica ederim,
Arkadaşının söylediği şeyde biraz abartı olabilir aslında. 850W'lık bir PSU, sistemin için gayet yeterli, ancak elektrik kesintisi ve voltaj dalgalanmaları konusunda haklı olabilir. Elektrik kesintisi sonrası ani voltaj yükselmeleri veya düşüşleri, bileşenlere zarar verebilir, fakat PSU'nun kalitesi burada önemli. Eğer markası güvenilir ve kaliteyi belli ediyorsa, uzun süreli kullanımlarda sorun çıkarmaz.

Sıvı soğutma ile de sistemin aşırı ısınma ihtimali oldukça düşük. Bu da PSU'nun yüksek yük altında zorlanmasını engelleyen bir faktör. Kasada yeterli hava akışı sağlanıyorsa, sıcaklıklar kontrollü olur ve PSU'nun ömrü de uzar.

Yine de, PSU'nun içinde koruma mekanizmaları olduğunu unutma. Mesela aşırı akım, aşırı voltaj, kısa devre gibi durumlarda otomatik olarak kapanır ve bileşenleri korur. Ama dediğin gibi, elektrik kesintisi ve voltaj dalgalanmalarına karşı dikkatli olmak iyi olur. Akım koruyucu priz ve UPS almak, riski biraz daha azaltabilir.

Ama dediğim gibi, 3-4 ay gibi bir süre için bu PSU'nun işini göreceğini düşünüyorum. Uzun vadede ise, daha yüksek kaliteli ve güvenilir bir PSU tercih etmen gerekir.

Yani bende böyle düşünüyorum önere bilceğin ucuz bir UPS varsa lütfen söylermisin yani bide Gold sertifikalı sıkıntı çıkarmasından biraz korktum oyüzden bi akım koruyucu priz ve uygun fiyat lı ise UPS alırım teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…