RTX 4070 Super'i RX 9070 XT ile değişmek mantıklı mı?

Bende fiyat farkının sonuna kadar değeceğini düşünüyorum ve bence yanlış düşünüyorsunuz.

Konuşma tamamen öznel değil bu arada örneğin 4070 Ti ile 5070 Ti'nin kas gücünü bir tutmanız öznel bir düşünce değil. Doğru bir düşüncede değil.

Konuyu açıp oyuna dalmışım savaş çıkmış.

Renderla işim yok, RTX pek umurumda değil ama 6.000 liraya minimum native +20 ve FSR 4 ile +50-60 civarı FPS almak net kazanç gibi gözüküyor, üşenmezsem iademi yaparım 9070 XT ceplerim. Yorumlar için teşekkürler.

RTX 4070 Ti ile 5070 Ti arasında yükseltme yapmaya değecek kadar performans farkı olduğunu ben şahsen düşünmüyorum. Elimde 4090, 4070 Ti Super, 3060, RTX A2000, ARC B580 (denemek için aldım) var; hatta Rhinoceros ve Zbrush ile modelleme yaptığımız GT 1030 ekran kartlı sistemimiz de var. Şu eksik CUDA çekirdeği mevzusu düzeldiği zaman 5090 alacağım render için. 3D tasarım ofisim var ve render işleriyle sürekli uğraşıyorum; yani ekran kartı benim için ekmek parası. RTX 2060’tan beri neredeyse her yeni ekran kartını çıktığı hafta aldım; ekran kartı konusunda bayağı bir tecrübeliyim.

Benim kafam net: RX 9070 XT güçlü bir ekran kartı ve RTX 4070 Super'den çok daha iyi, ancak 10-15 FPS fazla almak için 6000 - 7000 TL bayılmak bana saçma geliyor. Ya da RTX 4070 Super'in üzerine 10.000 TL daha koyup 5070 Ti’ya geçsen, bu seferde fikrimce DLSS4 için para ödüyorsun. Elimde RTX 4070 Super şu anda yok, ancak daha önce kullandım ve taş gibi çalışıyor. Şu an ise RTX 4070 Ti Super makinem açık, Keyshot’ta render alıyor; mis gibi iş çıkarıyor.

Senin fikirlerini okudum, maalesef hâlâ katılamıyorum. Sen de benden çok farklı düşünüyorsun saygı duyarım elbette ama benim düşüncem bu yönde. İnsan biraz elindekinden memnun olmayı bilmeli, diyorum. Hâlâ 3090’la takılan, 3070’le işini yürüten bir sürü adam var. Bu kartlar hâlâ aslan gibi. Yeni model çıktı diye eskileri çöpe atıp "bitti bu iş" demek bana çok saçma geliyor.

Sonuçta herkesin kendi doğrusu var tabii. Benim için önemli olan elimdekilerin bana yetmesi ve işimi görmesi. Tartışmayı uzatıp kimseyi kırmak istemem, o yüzden en iyisi herkesin kendi yoluna bakması diyorum. Nazikçe kapatayım: Herkesin görüşüne saygım var, değerli fikirlerin içinde teşekkür ederim.

4070 Ti Super mfg hariç tüm özellikleri destekliyor. Yani DLSS 4 var. DLSS 4 ten kastınız mfg ise evet haklısınız. Diğer özelliklerin Enhanced versiyonları tüm RTX serilerine geldi.

Değerli yorumunuzu tesadüfen gördüm, size katılıyorum; ek olarak, RTX 4000 serisinde MFG hariç DLSS 4 desteği var.

Geçenlerde RTX 5070'de stok sıkıntıları ve fahiş fiyat olacağını düşünerek RTX 4070 Super tercih ettim, hatta öyle ki RX 9000 serisinin satışa çıktığı gün kartı montajlıyordum. Şu alınmaz bu alınmaz demek için ihtiyaç tespiti lazım, örneğin ben AMD encoderlarının kötü olduğunu ve canlı yayınlarda çamurlaşma yapması nedeniyle NVIDIA tarafında kalmayı seçtim. Kimisine sorsak RX 9070 varken RTX 4070 Super alınmaz ama bu tamamen ne istediğinize bağlı.

AMD canlı yayın mevzusunu çözmüş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Paylaştığınız videoda arkadaş testi nasıl yapmış bilmiyorum ama bu videoda da hala geride görünüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…