RTX 4070 Super'li hazır sistem önerisi

Reveal1

Picopat
Daha fazla  
4070 Super'li sistem istiyorum. Anakartlardan pek anlamam ama 2 SSD yuvasi olursa iyi olur. Aşagidakilerden hangisini almak mantikli? Gerekli özelleştirmelerden neleri yapmak lazim?
AMD R5 7500F - RTX 4070 SUPER OC 12GB - A620M S2H DDR5- 1TB SSD - 32GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
2. sistem.
INTEL I5 14400F - RTX 4070 SUPER 12GB - Z790M-PLUS DDR5- 1TB SSD - 32GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
3.sistem. INTEL I5 14400F - RTX 4070 SUPER OC 12GB - B760M H - 1TB SSD - 32GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Display port girişi ne kadar gereklidir acaba ? 2k 180 hz monitör almayi planliyorum.1. Seçenekte özelleştirmeyle display portlu anakart olmuyor işlemcisi güzel ekran karti gigabyte zotaca kiyasla bence biraz kotu gibi.
2.Seçenek işlemci intel uzun vaadede riskli olabilir anakarti guzel ekran karti güzel ama hangisini seçecegimi bilemedim .

DisplayPort girişi ne kadar gereklidir acaba? 2K 180 Hz monitör almayi planliyorum.1. seçenekte özelleştirmeyle DisplayPort'lu anakart olmuyor işlemcisi güzel ekran karti Gigabyte zotaca kiyasla bence biraz kotu gibi.
2.seçenek işlemci Intel uzun vaadede riskli olabilir anakarti guzel ekran karti güzel ama hangisini seçecegimi bilemedim.

Son düzenleme:
Ramlerin cl değeri yüksek, ekran kartı ısınan model ayrıca anakart kötü. Tip olarak aynı A320 neredeyse.
Hocam 4k render almayacak ya 3-5 fps bile farketmez belki ram farkı gözünü korkutmayın bence. Kaldı ki bende aynı modelin 4060 kullanıyorum çift fanlı 70 dereceyi görmedi bu 3 fanlı ve kasa önü mesh bir sorun yaratmayacak.

Ekran kartı 3 fanlı değil mi nasıl ısıniyor diğerlerinin hepsi 2 fanli zaten soğutma blogu farki falan diyebilirsin de +1fanında bir etkisi olur illaki. RAM konusunda evet bana göre de yüksek feldi ama özzeleştimesi yok anakart konusnda da değistirmeyi düşünuyorum B650 m r ile.

3 fanlı olması demek serin anlamına gelmez. MSİ Ventus modeli de 3 fanlı ona kalırsa ama ısınıyor. Kaldı ki windforce giriş seviye bir model, forumda kimse bu modeli önermez. Galax 1-Click OC ve Colorful iGame modelleri soğutma konusunda çok daha başarılı.

AMD olanı tercih ederdim. Intel Z790 anakartlı olanda hoş duruyor fakat güncellemeye kapalı soket. Bir de Intel işlemciler özellikle i5 K'sız serinin (12400F-13400F-14400F vs) üzerindekiler pek ucuzlamıyor 2.el de bile. Ayrıca sıcak çalışıyor. Şimdi yazınca fark ettim anakart özelliklerinden başka artısı yokmuş sistemin.

Gigabyte'ın 4070s i Zotac'ınkine kıyasla muhtemelen daha serin çalışıyor. Tam yükte Zotac'ın aynı soğutmaya sahip düz 4070'i 85lerde çalışırken, aynı kasada Gigabyte'ın eagle 3x 4070s'i
83lerde çalışıyor. 4070S bir tık daha güç tükettiğinden Zotac 4070S muhtemelen 87-88lere kadar çıkar kendi kasamda.

Arkadaşın dediği doğru, Gigabyte WindForce giriş seviyesi bir soğutmaya sahip, keza Zotac Dual Edge'de öyle. Satıcısı sadece Vatan olduğu için Türkiye'de, kaliteli bir çağrışım yapıyor ne hikmetse.

Özelleştirme olarak B650M anakart seçilebilir, undervolt yapmak için yeterli, çift M.2 desteği filan iyi ama fiyat farkı biraz yüksek gibi. Aradaki fiyat farkına iyi bir kule tipi soğutma takmak daha mantıklı olabilir. Özelleştirme seçenekleri arasında kullandığım veya incelemesi olan bir şeyler yok. Dışarıdan almak daha iyi olur gibi. Tabii bütçe yetiyorsa hem B650M yapılıp, hem soğutucu alınması daha iyi olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…