Hocam 4070 Ti için çok pahalı. Onun yerine şu sistemi düzenleyip alın bence.Intel işlemci düşünmüyorum. Benim topladığıma göz attın mı? Ne düşünüyorsun?
Attığım sistemin fiyatı 52 bin tl o yüzden mantıklı geliyo bana , soğutucu var orda gözünden kaçmış sanırım Cougar AQUA 360 Li Rgb 3xFan Sıvı Cpu Soğutucusu CGR-AQUA 360. Ramlar 32 gb zaten 2x 16gb var.Hocam 4070 Ti için çok pahalı. Onun yerine şu sistemi düzenleyip alın bence.
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarları
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarlarıwww.gamegaraj.com
İşlemciyi yine aynı, ramleri 32 GB'ye düşürerek alabilirsiniz.
Edit: Soğutucu da seç
Hocam anakart, ram, işlemci, soğutucuları ordan seçmelisiniz. Totalde düzenleyince 60 bin yapıyor. 52 bin düzenlenmemiş fiyat.Attığım sistemin fiyatı 52 bin tl o yüzden mantıklı geliyo bana , soğutucu var orda gözünden kaçmış sanırım Cougar AQUA 360 Li Rgb 3xFan Sıvı Cpu Soğutucusu CGR-AQUA 360. Ramlar 32 gb zaten 2x 16gb var.
Bütçeye göre parçalar kötü isterseniz buna göz atın:
İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X On İki Çekirdek 4.7 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Soğutucu: Deep Cool LT720 A-RGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Anakart: MSI PRO B650-P WIFI AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Ekran Kartı: Pny RTX 4080 TF VERTO Edition VCG408016TFXPB1 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Bellek: Kingston Fury Renegade RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz DDR5 CL32 KF560C32RSAK2/32 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
SSD: Kingston 1 TB KC3000 SKC3000S/1024G M.2 PCI-Express 4.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Kasa: Antec DF800 FLUX DARK Mid-Tower Gaming Kasa Uygun Fiyatları ile Tebilonda
PSU: https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-cougar-cgr-gex-1050w-1050-w-fiyati,1385502389.html
Toplam 59 bin lira civarı tutuyor.
@messinicocugu hocam isterseniz sizde bir göz atın.
Teşekkürler, seçtiğim sıvı soğutucu nasıl bir fikriniz var mı ? Birde dar boğaz olmaz değil mi sistem rahat çalışır mı ?Parçalar güzel sadece anakart olarak bu daha iyi olur:
MSI Mag B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Mag B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Mag B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 7.985,48 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Anladım ama sen acaba yanlış sisteme mi bakıyorsun zaten benim attığımda 2 tane 16gb var toplamda 32 gb yapıyor.Hocam anakart, ram, işlemci, soğutucuları ordan seçmelisiniz. Totalde düzenleyince 60 bin yapıyor. 52 bin düzenlenmemiş fiyat.
@Yago4k (İŞLEMCİDEN SONRA ANAKART SEÇİN) anakart seçince ramler DDR5 oluyor değişiyor oradaki listede.
Edit: Çok karışık bir anlatım oldu. Düzenliyorum, işlemciyi Ryzen 9 7900X seçin altta anakart seçin çıkıyor, B650 seçin alttaki ramler DDR5 olarak güncelleniyor ve otomatik 64 GB seçili oluyor. 32 GB'ye düşürün bayağı uygun oluyor fiyatı. 60 bine tamamlayacaksanız bir de depolama eklersiniz listeden. (Soğutucu ekleyince 60 bin oluyormuş zaten.
Hocam "attığım" ı attığın diye okumuşum kusura bakmayın. Benim attığım sistemi düzenlerseniz üstteki arkadaşın attığı sistemle çoğunlukla aynı. Arkadaşınkini alın geçin.Anladım ama sen acaba yanlış sisteme mi bakıyorsun zaten benim attığımda 2 tane 16gb var toplamda 32 gb yapıyor.