HDD lazım zaten fiyatı da uygun. Ram'i de ilerisi için düşünmüştüm bir daha yükseltmeme gerek kalmaz diye açıkçası. 3D gerçekçi çalışmalar, render için bu arada. Sonradan SSD ekleyebilirim. Onun haricinde anakartı önermeyen bir arkadaş oldu siz ne düşünüyorsunuz acaba?Uyumlu. Ama ram gereksiz fazla. HDD yerine direkt olarak 2TB ssd alman daha iyi olur. 32 GB fazlasıyla yeter.
Ekran hariç 62-63 tutuyor. Daha fazla çıkamam tabi.Bilgisayar için tam bütçeniz nedir?
Arkadaşın dediği haklı. İntel neredeyse her yeni nesilde yeni sokete geçiyor. Bu yüzden bu kadar pahalı anakart almaya gerek yok. Bunu yerine AM5 sistem daha mantıklı olur. Dediğiniz işler içinde 64 GB RAM fazla diye düşünüyorum. Ama ileride yükseltme yapmaya gerek kalmaz.HDD lazım zaten fiyatı da uygun. Ram'i de ilerisi için düşünmüştüm bir daha yükseltmeme gerek kalmaz diye açıkçası. 3D gerçekçi çalışmalar, render için bu arada. Sonradan SSD ekleyebilirim. Onun haricinde anakartı önermeyen bir arkadaş oldu siz ne düşünüyorsunuz acaba?
Aşırı pahalı bir sistem.Ekran hariç 62-63 tutuyor. Daha fazla çıkamam tabi.
İşlemci çok uzun süre kullanılan bir şey değil mi? Anakartın ileri nesil için uyumsuz olması çok mu önemli? O kısmı anlayamadım sadece.Arkadaşın dediği haklı. İntel neredeyse her yeni nesilde yeni sokete geçiyor. Bu yüzden bu kadar pahalı anakart almaya gerek yok. Bunu yerine AM5 sistem daha mantıklı olur. Dediğiniz işler içinde 64 GB RAM fazla diye düşünüyorum. Ama ileride yükseltme yapmaya gerek kalmaz.
Aşırı pahalı bir sistem.
İleride yükseltme yapmak istersen bir çok şeyi değişmen gerekebilir diye böyle dedim.İşlemci çok uzun süre kullanılan bir şey değil mi? Anakartın ileri nesil için uyumsuz olması çok mu önemli? O kısmı anlayamadım sadece.
İşlemci çok uzun süre kullanılan bir şey değil mi? Anakartın ileri nesil için uyumsuz olması çok mu önemli? O kısmı anlayamadım sadece.
Anakart tavsiyesi için teşekkür ederim. pcl-e 5.0 SSD daha üretilmedi diye biliyorum bu arada.Almayı düşündüğünüz anakartta PCI-e 5.0 dışında neredeyse hiçbir fark yok, performansıda arttırmıyor anakart. Üstelik aldığınız SSD PCI-e 4.0 hiçbir faydası olmayacak kısaca.
Anakart tavsiyesi için teşekkür ederim. pcl-e 5.0 SSD daha üretilmedi diye biliyorum bu arada.
Önerdiğiniz PSU neden daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz?Gigabyte RTX 4080 Eagle OC GV-N4080EAGLE OC-16GD 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte RTX 4080 Eagle OC GV-N4080EAGLE OC-16GD 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte RTX 4080 Eagle OC GV-N4080EAGLE OC-16GD 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 38.702,03 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Eğer overclock vs. düşünülmüyorsa 13700F'ye düşürülebilir:
Intel i7-13700KF On Altı Çekirdek 3.4 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i7-13700KF On Altı Çekirdek 3.4 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i7-13700KF On Altı Çekirdek 3.4 GHz İşlemci özelliklerini incele, 12.375,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Anakart soketi seneye değişir o yüzden yüksek fiyatlara gerek yok bence:
MSI Pro B760M-A Wi-Fi Intel LGA1700 DDR5 Micro Atx Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Pro B760M-A Wi-Fi Intel LGA1700 DDR5 Micro Atx Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro B760M-A Wi-Fi Intel LGA1700 DDR5 Micro Atx Anakart özelliklerini incele, 5.555,74 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
FSP Hydro GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W HGT-850,Gen5, 850W 80+ GOLD, ATX 3.0, PCI-E 5.0 Güç kaynaÄı - inventus
FSP Hydro GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W HGT-850,Gen5, 850W 80+ GOLD, ATX 3.0, PCI-E 5.0 Güç kaynaÄıinventus.com.tr
Kasa hakkında pek bir bilgim yok eğer ekran kartı sığıyorsa söylediğiniz alınabilir. SSD olarak 990 yerine 980 Pro tercih edilebilir ancak pek fark yok size bırakıyorum o yüzden.
Monitöre yaklaşık 10 bin TL falan kalıyor ancak bence bu bütçeye çıkmışken 4-5 bin daha arttırılıp 4K monitör alınmalı. 4070 Ti sistem alınacaksa 50K'yı geçmemeli şahsen. Ayrıca 4K için uzun vadede kötü bir tercih 4070 Ti.
Not: Sıvı soğutmayı bende unutmuşum
Atx3.0 olduğu içindir. Atx 3.0 PSU'lar ekran kartlarının anlık yüksek güç tüketimleri ile başa çıkabiliyor.Önerdiğiniz PSU neden daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz?