RTX 4070 Ti - i7 13700F sistem uyumlu mu?

Anlatayım tane tane madem.

FSP geneli itibari ile kaliteli bir PSU üreticisidir. Güç kaynaklarını kendisi üretir, kaliteli ve kalitesiz modelleri mevcuttur her markada olduğu gibi. Marka kendisini genel anlamda kanıtlamış olsa dahi GT Pro modeli hakkında detaylı çok fazla bilgi yok evet. İçini görüp göz gezdirdim ve üzecek bir model olmayacağını söyleyebiliyorum. Testleri elbette ki şart tam yorum yapılabilmesi için. Onlar da şu an elimizde mevcut değil.

Ben konuyu okumadım, sadece etiketlenmişim o sebepten geldim. İsterseniz size overall'da kaliteli ve üzmeyecek bir model önereyim onu alın sisteminizi toplarken:

Sisteminizi toplarken direkt bu modeli koyun. 850W modellere bakmanız şart değil. 750W fazlası ile yeterli 4070 Ti için.

"Şimdi NZXT kaliteli mi?" sorusu var. NZXT PSU'larını kendisi üretmez ama bir sorun değil bu. Bu modelini kendini fazlası ile kanıtlamış bir OEM üretici olan CWT'ye ürettirir.

Misal dünyanın gelmiş geçmiş en iyi güç kaynağı, Corsair AX1600i ama onu da Corsair üretmez.

Teşekkür ederim NZXT bu modeli de araştırmıştım aslında az çok biliyorum. Şimdi emin oldum. Peki sorumda vardı Corsair RM850x de çok beğeniliyordu. NZXT ile nasıl kıyasını yapabilirim? Sanırım üreticisinden kaynaklı NXZT mi öne geçiyor?

Bir de siz sistem uyumu için fikirlerinizi söyleyebilirseniz çoook sevinirim gerçekten. Siz gelmeden önce sorumdaki anakart yerine MSI PRO B760M-A DD5 önerildi. Ram de beğenilmedi siz ne düşünüyorsunuz acaba?

Rica ederim ve güzel bir soru. Çünkü biraz ince detayı var.

NZXT C serisinin iki varyasyonu var: 2019 ve 2022 üretimi.

2019 üretimini Seasonic, 2022 üretimini ise CWT üretiyor. İkisi de kaliteli modeller ama 2019 modelinde bir iki testte fail veriyordu PSU. Kafanız karışmasın diye detaylara girmeyeceğim. Büyük bir problem değildi ama sentetik testlerde kaliteli diyebileceğimiz herhangi bir modelin hangi test olursa olsun fail verdiğini görmek istemeyiz.

Bu sebepten 2022 yılında NZXT ile CWT işbirliği yaparak yeni C serisini çıkardılar. Sadece fail veren yeri çözmekle kalmadılar, geneli itibariyle daha kaliteli ve performanslı bir model oldu. Bu arada 2022 modeli bu attığım.

Corsair RMx serisinin normalde 3 varyasyonu var: 2016, 2018 ve 2021. 2016 modelini ikinci el harici bulamazsınız zaten onu eledik.

2018 modeli zaten çıktığı yıl en iyi PSU'lar listesinde hep zirvedeydi. Rakibi olabilecek model sayısı çok azdı ve geçemiyorlardı zaten. 2021 yılındaki model ile altın vuruş yapıldı. 2018 modelinden de daha iyi bir revizyon çıkarttılar. Hala daha en iyi PSU'lar listesindedir. CWT üretimi bu arada iki sürümü de.

Asıl soru bu ikilinin kıyaslaması. Ben kafanızı karıştırmadan direkt sıralayacağım:

Corsair RM750x (2021) > NZXT C750 (2022) > Corsair RM750x (2018) > NZXT C750 (2019).

2021 serisi RMx modelini güzel fiyatlara ben göremedim ve sizi temin ederim ki aradaki fiyat farkına değecek hiçbir şey yok... C750 2022 zaten ve yeterince üst seviye bir ürün. Rekabetteki yeri gayet iyi.

Bir de siz sistem uyumu için fikirlerinizi söyleyebilirseniz çoook sevinirim gerçekten.

Şimdi ben genelde PSU'lar ile ilgileniyorum. Vaktim hep onlar ile geçiyor ve diğer parçaların piyasasından biraz uzağım. Bellek konusunda arkadaşıma birkaç ay önce şu modeli aldık:

Geçen fiyat karşılaştırması yapmak için ekran görüntüsü atmıştı da orayı bulup tekrar attım. Sorunsuz kullanıyor. Çipleri de epey iyiydi. Zaten asıl olay markanın kendisinden ziyade içerisindeki çipler. Hangi markanın ürettiği hangi tier çiplerini kullanıyor? Yanlışım yoksa Micron-E die olması lazım ve iyi bir çipti. Model numarasına göre vesaire değişir.

Bu çiplerin iyiliği de belleklerinize hız aşırtma yapıp gecikme değerlerini düşürmek istediğiniz zaman önem kazanıyor. Ne kadar iyi çip, o kadar iyi timingler ve frekanslar.

DDR4 elbette bu kit. DDR5 için farklı modellere zaten göz atılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…