RTX 4070 Ti için F/P AM5 işlemci önerisi

• Konuyu başlatan qelos
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 3.047
Bütçe
10000

qelos

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Gorgoroth Yaylası
AM5 yeni soket olduğundan ve birkaç yıl desteği ve üretimi devam edeceği için tercih yapmak istiyorum. AM5 serisinde bu ekran kartını tam anlamda besleyecek en uygun fiyatlı işlemci hangisi?

İşlemci önerinizin yanında anakart önerisi de verebilirsiniz.

Muhtemelen sistemde 6000MHz DDR5 RAM kullanacağım.

Not: 2K çözünürlükte kullanacağım.
Dipnot: 13. nesil Intel önerir misiniz? Bir sonraki nesilde soket değiştirme ihtimali var ve kıyaslamalarda güç tüketimi ve ısınma daha yüksek gibi geldi bana.

Ryzen 7000 serisi tüm işlemciler oyun konusunda yeterli. Amd alacaksan ramlerin expo destekli olsun mutlaka. Cl değerleri düşük ramler tercih edebilirsin.

7000X3D serisini biraz bekle derim evladiyelik olur.

Onun dışında X olmayan 7700 ve ya 7600 alabilirsin, şuan için biraz bekle.

Yok direkt almam gerekir diyorsan eğer:

Daha iyi SSD ve ya anakart alırım diyorsan eğer:

İkiside üzmez senelerce.

Ryzen 7000 serisi tüm işlemciler oyun konusunda yeterli. Amd alacaksan ramlerin expo destekli olsun mutlaka. Cl değerleri düşük ramler tercih edebilirsin.
DDR5 düşük CL Ram var mı ? Bu noktada aslında aklıma takılan bir şey var.

İki senaryo düşünün arkadaşın 4070 Ti ve 7. Nesil AMD işlemcisinin yanında en düşük CL değerleri Ram bellekleri eklediğimizde mi daha performanslı olacak yoksa 6000+ MHz'e sahip ancak CL değerleri de yüksek bellekler mi daha memnun edecek arkadaşımızı ?

Yeni her zaman daha iyidir kafasında ben ilk çıktığında direkt DDR5 bellekli Laptop aldım mesela ama CL değerleri uçtu beraberinde.

DDR5 düşük CL Ram var mı ? Bu noktada aslında aklıma takılan bir şey var.

İki senaryo düşünün arkadaşın 4070 Ti ve 7. Nesil AMD işlemcisinin yanında en düşük CL değerleri Ram bellekleri eklediğimizde mi daha performanslı olacak yoksa 6000+ MHz'e sahip ancak CL değerleri de yüksek bellekler mi daha memnun edecek arkadaşımızı ?

Yeni her zaman daha iyidir kafasında ben ilk çıktığında direkt DDR5 bellekli Laptop aldım mesela ama CL değerleri uçtu beraberinde.
Şöyle bir durum var. Yüksek mhz ve düşük cl değerli modeller tabiiki daha iyi ancak fiyatlar fırlıyor. Amd expo ile bu durumu bir nebze de olsa iyileştirdi diye biliyorum.ddr5 te şuan en düşük satışta gördüğüm 6000mhz de 28cl değeri var.

Şöyle bir durum var. Yüksek mhz ve düşük cl değerli modeller tabiiki daha iyi ancak fiyatlar fırlıyor. Amd expo ile bu durumu bir nebze de olsa iyileştirdi diye biliyorum.ddr5 te şuan en düşük satışta gördüğüm 6000mhz de 28cl değeri var.
Şartlarımıza bakacak olursak bu ikisi aynı anda olmuyor ama, CL değeri ve frekans arasında kalacak olsak hangisini seçmemiz mantıklı olurdu ?

Şartlarımıza bakacak olursak bu ikisi aynı anda olmuyor ama, CL değeri ve frekans arasında kalacak olsak hangisini seçmemiz mantıklı olurdu ?
Çok kirli bilgi var... Alıp da test etmek lazım... Kimisi diyor ki cl değerine bakmayın yüksek mhz alın. kimisi diyor ki cl değeri düşük olanı alın mhz bir basamak düşük olsa da çok fark etmez... Hatta ddr4 leri kıyaslayanlar var arada fark olmadığını söylüyorlar. 3600mhz ddr4 ile ddr5 5600 ü kıyaslamış ikisi de çok yakın çıkmış. Ben de bilemedim valllaha ne diyim. Normalde cl değeri düşük yüksek mhz ramlarin daha iyi olduğunu biliyorum. Ben de alırken expo destekli cl36 5600mz aldım. ileride ucuzlayınca değiştiririm diye. Bunun fiyatı neredeyse yarı fiyatıydı çünkü. Bir de başka bir handikap var o da anakartın desteği. Anakart desteklemiyorsa vay haline...

Arkadaşın konuyu da hortlatmış olduk kusura bakmasın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı