Merhaba. RTX 4070 Ti OC ekran kartı aldım, işlemci konusunda kararsız kaldım. RTX 4070 Ti için Ryzen 7 7700X işlemci yeterli olur mu, yoksa Ryzen 9 işlemcimi tercih etmeliyim?
Merhaba. RTX 4070 Ti OC ekran kartı aldım, işlemci konusunda kararsız kaldım. RTX 4070 Ti için Ryzen 7 7700X işlemci yeterli olur mu, yoksa Ryzen 9 işlemcimi tercih etmeliyim?
Bunu tamamen bütçen belirliyor. Tüm sistemini paylaş, sistemine göre bir şeyler söylensin. Daha hepsini almadıysan bütçene göre dizsinler. Yoksa giriş bir seviye anakarta üst düzey bir işlemci takmak mantıklı olmaz.
Bunu tamamen bütçen belirliyor. Tüm sistemini paylaş, sistemine göre bir şeyler söylensin. Daha hepsini almadıysan bütçene göre dizsinler. Yoksa giriş bir seviye anakarta üst düzey bir işlemci takmak mantıklı
İşlemci bütçen varsa ileriye dönük olsun 5000 serisi ekran kartı çıktığındada 5000 serisi ekran kartı alırım diyorsan Ryzen 9 alabilirsin. Ama Ryzen 7 7700Xinde 5000 serisinin çoğu kartına yeter gibi düşünüyorum 7700X alarak sıvı soğutma ile de soğutabilirsin.