RTX 4070 Ti ile i5 13400F sistem darboğaz yapar mı?

Yani aynı fiyat bandında soğutma sistemleri aşağı yukarı benzer oluyor. İki markanın testlerini izleyin. Arada uçurum bir sıcaklık farkı olduğunu ben sanmıyorum. Palit önerebilirim ayrı olarak güzel markadır. MSI servis ve bakımın nasıl yürüdüğünü araştırın. Galax uğraştırıcı bir firmaysa eğer 3bin fark vermeye değer bence. Üstelik ülkemizin halini biliyorsunuz. Belli başlı markalar vardır insanlar arasında ünlü. Bu markaların ürünleri 2. elde hızlıca satılır. Bunu da düşünmek gerekir. Onun dışında araştırdığınızda Galax hakkında olumsuz geri dönüşler almadıysanız tercih etmenizde bir sakınca yok. Sonuç olarak 4070 Ti yani AMD ekran kartı olsa üzerine çok konuşabilirdik ama NVIDIA çok problem çıkartmaz.
Olası bir durumda markalar uğraştırıcı olursa dediğiniz gibi o fiyata değer çünkü dediğiniz gibi ülkemizin hali ortada, yani hem 1 ürün için en ucuzu almak mantıklı gibi görünse de, tam tersi de olabiliyor. Almışken minimum risk ile 1 kere o parayı vermek daha karlı da olabiliyor. Marka hakkında ben kötü tecrübe yaşamış bir incelemeye denk gelmedim, zaten sanırım markalar arasındaki farklar dış tasarım fanlar soğutma sistemi falan diye biliyorum, temelde aynı performansı veriyorlar diye biliyorum. Ve özellikle RTX 40 serisinde Galax markasının yurtdışında çok popüler olduğunu duydum fiyat performans ürünü olarak ön plana çıkıyor, soğutma olarak başarılı olduğunu duydum hep bazı alt segment MSI veya Asus ürünlerine kıyasla daha bile iyi soğutma yaptığını söylemişler yabancı kaynaklarda da araştırma yaptım testlere baktım, bu söylediğim şey kesinlikle tüm markalar için değil, her markanın alt segment ürünleri de oluyor daha üst düzey modelleri de oluyor, zaten bu markaların en üst düzey modellerine kıyaslayınca elbette daha iyi değildir, ama onların da fiyatı 40 bin liraya kadar var ortalama 35 38 civarında. MSI 33 bin lira olan modeli ile 38 bin lira olan yine MSI ama farklı modeli arasında ne farklar var hiç bilmiyorum şahsen. Aynı şekilde Gigabyte ve Asus için de, ama bunların zaten genelde en pahalı ve bilindik markalar olduğunu biliyorum. Ama ucuz modelleri de var pahalı modelleri de var, ucuz modelleri ile kıyaslayınca Galax bazılarından daha iyi soğutma yaptığını söylemişler bazı ucuz modeller için diyorum bunu, tüm ürünler için değil onların fiyat farkıyla beraber soğutması da daha iyi elbette ve fiyatları da oldukça pahalı. Gördüğüm kadarıyla Galax gayet iyi gibi görünüyor. Palit önerdiniz, onu da görmüştüm sanırım 4070 Ti satın almak için zaten tüm marka ve fiyat bilgisine bakıyorum. Hatta kullandığım Gainward, Palit'in alt markasıymış, yani bu da iyi bence. En azından ben hiç bir sorun yaşamadım bugüne kadar çok şükür, ısınma sorunu yok yüksek fan sesi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı