RTX 4070 Ti Memory sıcaklığı fazla mı?

memet7994

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 3200Mhz 32Gb
Ekran kartı
Zotac RTX 4070 Ti trinity
Anakart
Asus Prime B350 Plus
İşlemci
Ryzen 7 5700x
Selam, 1 hafta önce Zotac RTX 4070 Ti trinity O.C ekran kartı satın aldım. Oyunlarda 70-72 derecelerde geziyor ancak ekran kartının VRAM'ı 80 derecedeydi.
FurMark testi yaptığımda özellikle VRAM beni biraz endişelendirdi. 92 derece ye kadar test esnasında çıktı ancak kasa fanlarını biraz açtığımda 90-88 arasında geziniyor. Not (işlemci radyatörü ön tarafta ve içeri doğru hava üflemekte. Hemen altında yine taze hava veren bir fan mevcut)
Sizce kartta herhangi bir sorun var mı? İade etmeli miyim?

Boşta VRAM 46 derecelerde.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    173,5 KB · Görüntüleme: 76
  • Adsız1.jpg
    354,7 KB · Görüntüleme: 75
GDDR6X'de Micron 95 dereceye kadar güvenli diyor sürekli kullanım için. 110'dan sonra threottle'a uğruyor ama Furmark kadar kartınızı zorlayacak bir şey yok yani oyunlardaki dereceler de gayet yerinde.

GDDR6X belleklerin çalışma sıcaklığı farklı değerler normal Micron'un sitesinde 105 derece üst limiti olduğu yazıyor.

GDDR6X'de Micron 95 dereceye kadar güvenli diyor sürekli kullanım için. 110'dan sonra threottle'a uğruyor ama Furmark kadar kartınızı zorlayacak bir şey yok yani oyunlardaki dereceler de gayet yerinde.
Yanıtınız için teşekkürler, bir sorun gözükmüyor o zaman eski konulara bakınca 65-70 derece yazanları gördüm biraz canım sıkılmıştı. Teknolojiden epey süre uzak kalmıştım

Teşekkürler yanıtınız için. Zotac sıcak çalışan bir kart bildiğim kadarıyla acaba üretim hatası bir durum mu var diye düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…