RTX 4070 Ti sistem için 700W PSU yeterli mi?

Doğru söylüyorsunuz, biraz araştırma yapıp, birkaç kişiyle konuştum ve en mantıklısının 1000W Gold bir PSU almak olduğunu gördüm.

Doğru söylüyorsunuz, biraz araştırma yapıp, birkaç kişiyle konuştum ve en mantıklısının 1000W Gold bir PSU almak olduğunu gördüm.
Mesajı anlamışsınız ama yanlış anlamışsınız. İç yapısı iyi bir 750W PSU rahat rahat sistemi yıllarca götürür. Yüksek kapasite ve Gold sertifikaya değil iyi iç yapıya ihtiyaç var. İnşa kalitesi iyi bir PSU 750W kapasitede olsa bile sorun olmaz.

Doğru söylüyorsunuz, biraz araştırma yapıp, bir kaç kişiyle konuştum en mantıklısının 1000w gold bir PSU almak olduğunu gördüm.

4070 Ti ya da 4080 ekran kartı ve i7 ya da Ryzen 7 bir işlemci için, 1000W'a çıkmaya pek de gerek yok. Kaliteli bir 750W da (ekran kartının modeline göre) yeterli gelebilir.

2009-2013 yılları arasında Frisby ve dandik bilimum psu'ları kullandım. En fazla kendi yandı. En ufak bir donanıma zarar verdiğine şahit olmadım.

2009-2013 yılları arasında Frisby ve dandik bilimum PSU'ları kullandım. En fazla kendi yandı. En ufak bir donanıma zarar verdiğine şahit olmadım.

2009-2013 yılları arasındaki, yüksek ihtimalle ATX 2.3 gereklilikleri ile şu andaki 2.52 veya 3.0 gereklilikleri (en basitinden, voltaj kanalları için geçerli olan kabul edilebilir voltaj regulasyon sınırı bile daha az) ve güncel sistemlerin güç kullanımları arasında fark olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. Ayrıca, direkt parçaya zarar verir gibi bir ifade kullandığımı sanmiyorum, uzun vadede olabilecek etkilerden bahsettim.

Örnek olarak, RTX 4070Ti Strix OC'nin güç dalgalanmasi;

İncelemenin tamamı için;

Son düzenleme:
Mevcut sistemimde i7 12700KF ve RTX2060 Super sistemimi Corsair 600W 80+ Bronze güç kaynağı ile kullanıyorum. Ben de RTX 4070Ti geçmeyi düşünüyorum. Bunun için 600W güç kaynağı yeterli olur mu? Eğer yetersizse kaç watt'lık güç kaynağı sistemi rahatça çalıştırır.?

Kaliteli bir 750W yeterli olur bunu gibi:

şöyle söylim en üst seviye kasa topladım. 4090 var maksimum 840 w gördüm 900 bile görmedim. Bence yeter ama 850 w alarak garanti altına alabilirsin bence OC falan yapman gerekirse diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…