Oyun ayarların, bahsettiğin kişilerin ayarları ile aynı mı?Yeni bir PC topladım hazır sistem almadım montajını vs biz yaptık fakat şöyle bir sorun var 310Hz monitörüm olmasına rağmen 310FPS alamıyorum. Sürücülerim güncel, ekran kartı sıcaklığım maksimum 52 dereceyi gördü. İşlemci sıcaklığım ise maksimum 74 dereceyi gördü (AVG 72 derece). Aynı sistemler ile minimum 500FPS alan insanları gördükçe moralim bozuluyor, herhangi bir çözümü var mıdır yoksa parçalarda mı sorun çıkıyor anlamış değilim.
Sistem:
Gigabyte 4070 Ti Super Windforce 16 GB.
R5 7600.
Corsair 32 GB(2x16) 5600MHz.
Corsair 240mm sıvı soğutma.
Kingston M.2 1TB SSD.
ASUS Prime B650M-K
Not: İşlemci yük testi yaptım bir sorun çıkmadı. SSD sağlık testi yaptım bir sorun çıkmadı. Ekran kartı sıcaklığı iyi diye test yapma gereği duymadım. RAM'leri test etmedim. Valorant'ta bile neredeyse 75 dereceyi görmesi normal gelmedi sıvı soğutucuda sorun var diye düşünüyorum yorumlara açığım.
PSU kaç watt? Hangi çözünürlükte oynuyorsun? Grafik kalitesi nasıl?
Oyun ayarların, bahsettiğin kişilerin ayarları ile aynı mı?
Ayrıca oyundayken CPU/GPU kullanımları/sıcaklıkları değerlerlerini atar mısın?
Hmm, Sorunun kaynağını direk anlayamayız ama FPS'i arttırabilcek yöntemler söyleyebilirim.Eksik şeyler için üzgünüm arkadaşlar şöyle diyeyim.
PSU MSI MAG 800W.
Ve evet oyun ayarları her şeyi aynı hatta kayıt alma + MSI Afterburn programını bile açarak yaptık tüm FPS aynı olsun diye.
Buradaki ayarlar ile aynı ayarlarPSU kaç watt? Hangi çözünürlükte oynuyorsun? Grafik kalitesi nasıl?
Yani 4070Ti super + 7600 ile FPS arttırma videoları izleyeceksem neden aldım kiHmm, Sorunun kaynağını direk anlayamayız ama FPS'i arttırabilcek yöntemler söyleyebilirim.
Dostum bilgisayarın çalışma mantığı böyle işlemiyor.Buradaki ayarlar ile aynı ayarlar
Eki Görüntüle 2291215
Yani 4070Ti super + 7600 ile FPS arttırma videoları izleyeceksem neden aldım ki
Dostum bilgisayarın çalışma mantığı böyle işlemiyor.
Yani senin bilgisayarın Low-end olursa ona göre arka plan uygulamaları ve hizmetler o kadar güç tüketir.
Eğer bilgisayarın high-end ise ona göre daha fazla güç tüketebilirler. Bazı temel ayarları bilgisayarın ne olursa olsun yapmak zorundasın. Bende aynı kafayı 3060 Ti ile yaşıyordum. GTA 5 orta ayarlar + yüksek kalitede yayın ortalama 40-60FPS alıyordum sonra bilgisayarı sağlıklı kullanmaya başlayınca 90-110 FPS almaya başladım.
Tamamdır şu videonun gereksiz bulduğunuz yerlerini atlayın sisteminiz iyi olduğu için en ayrıntılara girmeyin:Dinliyorum o halde, Windows ayarlarını elimden geldiğince yapmaya çalıştım.
Arka plan uygulamalarını kapattım.
Bildirimleri vs gibi şeyleri kapattım.