Çözüldü RTX 4070 Ti Super ekran gidiyor ve fanlar hızlanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Etluseem

Hectopat
Anakart: MSI X670E Gaming Plus.
İşlemci: R5 7500F.
RAM: XPG Lancer Blade 32 GB 6400 MHz CL32.
SSD: Crucial P3 Plus 1TB.
Ekran kartı: Colorful iGame Ultra 4070 Ti Super.
PSU: Power Boost glacier 750W 80+

Bugün 2 defa ekran gitti ve ekran kartının fanları çıldırdı resmen masa falan titredi o derece. Bunun sebebi nedir? Kasadaki metal parçalardan (ekran kartı, monte vidaları, kasanın kendisi) gereksiz bir elektrik akışı alıyorum ve bu sadece bana oluyor ailenin diğer fertlerine dokundurdum onlara olmuyor bir tek bana oluyor. Güç kaynağına tamir ya da iade talebi oluşturdum eğer iade alınırsa yeni bir güç kaynağı alacağım. 4-6 bin TL bandında önerebileceğiniz güç kaynakları varsa onları da önerirseniz sevinirim. Güç kaynağına iade ya da tamir talebi oluşturduğum gibi ekran kartına da oluşturmalı mıyım?

Çözüm
İlk iş sağlam bilindik ve güçlü herhangi bir PSU edinip sistemi test et.
Aldım montajını yapıyorum test edeceğim.

Testimi yaptım her şey sorunsuz şu anda. Güç kaynağından çıkan 12 pinli ekran kartı kablosunu taktığımda anakartta vram ışığı yanıyor görüntü gelmiyor ama 8+8 pini taktığımda çalışıyor sebebi nedir? Ve önceki güç kaynağımı nasıl iade edebilirim 20 gün falan oldu alalı şu an incelemede.
Aldım montajını yapıyorum test edeceğim.

Testimi yaptım her şey sorunsuz şu anda. Güç kaynağından çıkan 12 pinli ekran kartı kablosunu taktığımda anakartta vram ışığı yanıyor görüntü gelmiyor ama 8+8 pini taktığımda çalışıyor sebebi nedir? Ve önceki güç kaynağımı nasıl iade edebilirim 20 gün falan oldu alalı şu an incelemede.

Son düzenleme:
Çözüm
8+8 taktığında sorun oluyor mu herhangi bir şekilde? Oyunlarda vs. ? Önceli güç kaynağını nereden aldın? Ona göre yönlendirelim.

Önceki güç kaynağını hepsinurada üzerinden aldım satıcı da kendileri. Yeni aldığım güç kaynağında hem 12 pin hem 8+8 pin çıktı. Kullanma kılavuzunda 12 pin olanı da takabileceğimiz yazıyor. Fakat 12 pin olan kabloyu taktığımda VRAM ışığı yanıyor görüntü gelmiyor. Ekran kartının kutusundan çıkan 12 pin ve 8+8 pinin olduğu ek kabloya güç kaynağı kutusundan çıkan 8+8 kabloyu taktığımda görüntü geliyor. Fotoğrafı düzenleyemedim ama yakınlaştırınca gözüküyor. Ekran kartına bağlı beyaz renkli kablo.

Önceki güç kaynağını hepsinurada üzerinden aldım satıcı da kendileri. Yeni aldığım güç kaynağında hem 12 pin hem 8+8 pin çıktı. Kullanma kılavuzunda 12 pin olanı da takabileceğimiz yazıyor. Fakat 12 pin olan kabloyu taktığımda VRAM ışığı yanıyor görüntü gelmiyor. Ekran kartının kutusundan çıkan 12 pin ve 8+8 pinin olduğu ek kabloya güç kaynağı kutusundan çıkan 8+8 kabloyu taktığımda görüntü geliyor. Fotoğrafı düzenleyemedim ama yakınlaştırınca gözüküyor. Ekran kartına bağlı beyaz renkli kablo.
Önceki güç kaynağımda kasada felaket elektrik oluyordu her metal yüzeyde. Yeni aldığım güç kaynağında bu sorun ortadan kalktı. Eskisinin iadesini gerçekleştirebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Henüz inceleme aşamasında.

Dosya Ekleri

• CBD5DEAB-045F-4071-A6C5-55D744214D2A.jpeg
    CBD5DEAB-045F-4071-A6C5-55D744214D2A.jpeg
    124,2 KB · Görüntüleme: 35
Eline sağlık. Aldığın yere gönderirken değişim için mi yoksa komple ürün iadesi için mi göndermiştin? Eğer iade için göndermeydiysen mail atıp talep et.

İade için gönderemiyordum incelemeye gönderebildim. İncelemeden sonra iade ya da tamir olacağını söylediler şu an inceleme aşamasında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı