RTX 4070 Ti Super sistem düşük FPS veriyor

Kwostra

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 9 7900X, Nvidia GeForce RTX 4070 Ti Super, Kioxia Exercia Plus 1TB M.2 SSD, Apacer Panther 32 GB DDR5 5200 MHz Ram
RAM
Apacer Panther 32 GB DDR5 5200 Mhz
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus 1Tb 5000/3900 Mb/s M.2 SSD
Ekran kartı
RTX 4070 Ti Super
Anakart
MSI Pro B650M-A WIFI
İşlemci
AMD Ryzen 9 7900X
Oyunlarda genel olarak düşük bir FPS söz konusu diye düşünüyorum 43 bin TL ekran kartı için. Normal midir bu durum? Değil ise ne yapmalıyım?

Roblox: Oyuna göre değişiyor ama 70 FPS'e kadar düşüyor bazen. (FPS limiti kapalı)
Minecraft: 64 (Full chunk) 10 FPS droplu bir şekilde oynatıyor 16 yığın chunklarda 500 FPS.
CS 2: 200-300 FPS (GTX 1660 Super, AMD Ryzen 3 1200 sistem 120 FPS alıyordu) not: CS 2 de YouTube'da RTX 4070 sistemler testlerde 450-500 FPS alıyor.
Indie oyunlarda genel FPS 180 üstüne çıkmıyor (streamer Life Simulator, internet kafe Simulator 2..)

FPS değerini belirtmem gereken oyunları yazabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
zannetmiyorum, yeterli gibi görünüyo.
ve oyunlarda drop oluyor mesela 200 fps oyunda 10 saniyede bir donuyor oyun 1 fps düşüyor sonra tekrar fırlıyor 200 e en çok minecraftta oluyor bu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir video çözebilirmi sorunumu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir video çözebilirmi sorunumu?

Neden olmasın? denemekte fayda var.

AMD eco mod 95W yapın. Performans ve sıcaklık durumuna göre 105W olarak değiştirebilirsiniz.
AMD'nin sitesinden chipset driverini güncelleyin.
BIOS sürümünü güncelleyin. Sürüm adı: 7D77V1M1(beta version)
Sıvı soğutmanın baktığı yönü kontrol edin. Doğrusunu örnek olarak bırakıyorum.
IMG_1928.jpeg

Hayır çözemedim.

Bende de aynı sorun var 4070 Ti Super R5 7600 + sıvı soğutma ile sıcaklık sorunu olmamasına rağmen Valorant'ta 250 AVG FPS ile oynuyorum sabah girdiğimde 800leri gördüm çıktım 2 saat sonra tekrar girdim yine 250AVG vermeye başladı anlam veremediğim şeyler, BIOS güncelleyeceğim dönüş yaparım düzelirse.

hayır çözemedim
parçalarda herhangi bir sıkıntı olmadığına emin misin ben daha kontrol ettirmeye gitmedim psu ya da ramlerde ufak sorunlar olabileceği kanaatindeyim

Bende de aynı sorun var 4070 Ti Super R5 7600 + sıvı soğutma ile sıcaklık sorunu olmamasına rağmen Valorant'ta 250 AVG FPS ile oynuyorum sabah girdiğimde 800leri gördüm çıktım 2 saat sonra tekrar girdim yine 250AVG vermeye başladı anlam veremediğim şeyler, BIOS güncelleyeceğim dönüş yaparım düzelirse.

parçalarda herhangi bir sıkıntı olmadığına emin misin ben daha kontrol ettirmeye gitmedim psu ya da ramlerde ufak sorunlar olabileceği kanaatindeyim
sıfır gamepower 750w psu su var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı