RTX 4070 Ti Super sistem toplama tavsiyesi

Eiskalt

Kilopat
Selamlar,

En son bilgisayarımı 2019 Şubat ayında topladım ve o zamandan beri piyasayı ve yenilikleri takip etmedim. Şu anki sistemi belirteyim ve konuya öyle devam edeyim;
Anakart: TUF B450-Plus Gaming ATX
İşlemci: Ryzen 5 2600X
Ekran Kartı: Sapphire RX 590 Nitro+
RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
PSU: Aerocool P7 750W 80+ Platinum

Oyunlarda Ultra ayarlarda oynayayım gibi bir fantezim olmadığı için bu sistem hala işimi görüyor açıkçası, en azından görüyordu. Yaklaşık 3 aydır oyun oynayamıyorum çünkü girdiğim her oyunda belli bir süre sonra siyah ekran yiyorum ve bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor. Çoğu zaman yeniden başlattığım zaman ekrana görüntü gelmiyor. Defalarca kez denemek zorunda kalıyorum, anakart üzerinde ki elektriği komple çekiyorum vs. vs. Kısacası artık iyice baş ağrısı olmaya başladı. Aklınıza gelebilecek her foruma bakıp, her türlü çözümlenmiş konuyu okudum ama problemi bulamadım, bulamadığım için de parçaları upgradelemek yerine yeni bir sistem toplamak istiyorum.

Şimdi konu başlığına dönecek olursam; öyle ufak tefek biriktire biriktire kenara attığım 60K'den biraz fazla param var. Kaliteden çok kısmadan maksimum verimliliği alabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. GameGaraj üzerinden şöyle bir sistem oluşturdum ama zamanında topladığım PC'ye maksimum 5K verdiğim için fiyat algım oha diye bağırdı.

İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek Soket AM5

Anakart: ASUS Prime X670-P-CSM DDR5 AM5 (ATX)

RAM DDR5: Lexar Thor 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL32 DDR5 Siyah LD5U16G60C32LG-RGD

Ekran Kartı: Palit RTX4070 Ti Super Jetstream OC 16 GB 256Bit GDDR6X

Depolama: TwinMOS 1TB M.2 3600/3250 PCI-e NVMe SSD NVMEGGBM2280

Soğutucu: DF DX240 240mm V2.6 Siyah CPU Sıvı Soğutma

Kasa: ASUS TUF Gaming GT502 V2 Mid Tower Beyaz Kasa

Güç Kaynağı: FSP HP2-800M Hydro M Pro 800W 80+Bronze YARI Modüler Güç Kaynağı

Kasa Fanı: DF DR12 Pro ARGB 3x12cm Fan Kit (3'lü) + Kontrolcü + Uzaktan Kumanda

Kasa Arka Fanı: DF DR12 Pro ARGB 1x12cm Fan

TOPLAM: 65, 241TL

Kasa, PSU, Soğutucu'yu öylesine seçtim ama Lian Li'u marka kasa almayı düşünüyorum sanırım fiyatlar hemen hemen aynı. Soğutucu olarak yüksek ihtimalle kule tipi kullanacağım ama okuduğum kadarıyla işlemci çok güç tüketen ve çok ısınan bir işlemci değil(en azından 95 derece gibi yüksek sıcaklıklarda çalışması için tasarlanmış) bu sebeple biraz şov olsun, göze güzel gelsin diyerek sıvı soğutma da tercih edebilirim. Mevcut PSU hala işimi görebilir belki ama onu da yenileyeceğim gibi duruyor.

Öldürücü soru; fiyatı biraz daha düşürebilmek için nelerden kısabilirim? En mantıklı seçim anakartı B-650 mATX modellere düşürmek gibi duruyor ama mATX anakartlara da çok sıcak bakmıyorum.

Yıllardır bütün ekran kartı tercihlerini AMD'den kullanan bir kullanıcı olarak Ekran kartı tercihim 4070 Ti Super'de fix arkadaşlar, AMD'nin herhangi bir ekran kartına bir daha asla bulaşmak istemiyorum ama önermeyi düşündüğünüz için bile teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam şu bilgisayarlara bir göz atabilirsiniz. Beğenmediğiniz yerleri yükseltebilirsiniz.

Ryzen X3D işlemcileri oyun konusunda bayağı iyi.

Bunlar da X3D olmayan halleri.

Size daha iyi bir araştırma yapmanızı öneririm.

Güç kaynağı ile ilgili bir fikir sahibi olmanız için MSI'ın watt hesaplama sitesini de aşağıya bırakıyorum.

Ayrıca bilgisayar konusunda size fikir verebilecek videoları da aşağıya bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İyi günler dilerim esenlikle kalın.

İnceleyeceğim, teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…