Çözüldü RTX 4070 Ti Super sistemde ekran gidiyor ve fan sesi yükselip bilgisayar kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mrbroos

Centipat
Merhaba.
Bilgisayarda sıcaklık değerleri normalken ekrandan görüntü gidiyor ve fan son hızda çalışıyor. Birkaç saniye sonra ise bilgisayar kapanıyor ya da yeniden başlıyor. Neden olabilir?
Sistem bileşenleri:

1744880196313.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bendeki Çözüm:
Güç kablosunda fiziksel bir hasar yok ama azıcık bükünce bu sorun yaşanıyor. Güç kablosunu düzlediğimden beri bu sorun yaşanmadı.
Hocam aynı ekran kartını kullanıyorum ve sorun ekran kartından olmayabilir, eğer sistemde herhangi bir bileşene overclock yaptıysanız kesinlikle default a getirip tekrar deneyin. Eğer overclock yapmadıysanız da, bios ayarlarını değiştirdiyseniz bu sıkıntı yaşanabiliyor.Öyle bir durum varsa bios ayarlarını sıfırlayın sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

Hocam aynı ekran kartını kullanıyorum ve sorun ekran kartından olmayabilir, eğer sistemde herhangi bir bileşene overclock yaptıysanız kesinlikle default a getirip tekrar deneyin. Eğer overclock yapmadıysanız da, bios ayarlarını değiştirdiyseniz bu sıkıntı yaşanabiliyor.Öyle bir durum varsa bios ayarlarını sıfırlayın sorun büyük ihtimalle çözülecektir.
Ekran kartını başlığa moderatör eklemiş sanırım. İşlemcinin fan sesi yükseliyor. BIOS'ta EXPO açıktı.

Prizde gerilime bir bakabilir misin? Ayrıca toprak hattı bağlı mı?
Topraklama var ama dandik bir uzatma kablosu kullanıyorum. Ondan olabilir mi?

Ekran kartını başlığa moderatör eklemiş sanırım. İşlemcinin fan sesi yükseliyor. BIOS'ta EXPO açıktı.

En pratik çözüm kasayı başka bir binada dene. Bu başıma geldi ve UPS kullanarak dengeli voltajla çözdüm. İkincisi yine aynı kasamın başına gelen ikinci vakayı söyleyeyim. Termal macun işlemciden çıkıp anakart boyunca gözyaşı gibi aktı ve slotların arasına girdi. Dikkat et iyi incele borda termal sıvı akmış olmasın?
pratik

Bendeki Çözüm:
Güç kablosunda fiziksel bir hasar yok ama azıcık bükünce bu sorun yaşanıyor. Güç kablosunu düzlediğimden beri bu sorun yaşanmadı.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı