RTX 4070 Ti Super sistemde GTA V ve RDR 2'de takılmalar oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

Agnew

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba,

Sadece RDR 2 ve GTA V oyunlarında FPS'im yüksek olmasına rağmen 1 veya 2 saniyelik droplar yiyorum. Diğer oyunların hiçbirinde herhangi bir drop sorunu olmuyor. Her oyunu ultrada çok rahat oynayabiliyorum sadece bu 2 oyunda sıkıntı var.

Sistem özellikleri:
MSI 4070 Ti Super 16 GB.
32 GB RAM 3200 MHz.
AMD Ryzen 7 5700X.
B550M anakart.
750 watt PSU.
1 TB SSD 3500 MB/s okuma/ 2100 MB/s yazma hızı.

Not: Isı değerleri fotoğrafta var.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    3,5 MB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Oyunun ayarlarını kontrol edin. Eğer diğer oyunlarda sorun yoksa mantıken oyun kaynaklıdır.

Merhaba, benzer sorunu yaşayan biri olarak öncelikle oyun ayarlarını kontrol etmeni öneririm. Özellikle RDR 2 ve GTA V’de detay ayarlarını bir adım düşür, çünkü bu oyunlar ani texture yüklemelerinde FPS düşüşlerine yol açabiliyor. Ayrıca, MSI Afterburner ile GPU/CPU kullanımını izle; eğer ani kullanım sıçramaları görüyorsan, arka plan uygulamalarını (OneDrive, Discord) tamamen kapat.

NVIDIA sürücülerini DDU ile kaldırıp bir daha kurabilirsin ve oyun güncellemelerini mutlaka kontrol et, çünkü bazen yeni güncellemeler sorun çıkarabiliyor. Umarım bu adımlar işini görür.

MSI Afterburner sonuçları eklediğim görselde mevcut. Yaptığın izlenimlere göre herhangi bi absürt değer olmuyor her şey stabil. Takılma gerçekleştiği zaman her şey sanki oyun açık değilmiş gibi normal değerlerine dönüyor takılma bitince oyundaki kullanımlara geliyor.
Komple temiz format attım temiz sürücüleri yükledim fakat hiçbir şey değişmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…