RTX 4070 Ti Super ve R5 5600 1440P'de darboğaz yapar mı?

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Forumda veya internette hiçbir türlü bir bilgiye ulaşamadım bu konu hakkında. ChatGPT'ye sorduğumda sorun yaşamazsın en fazla %3-5 darboğaz olur dedi. Sizce darboğaz yaşanır mı?

Forumda veya internette hiçbir türlü bir bilgiye ulaşamadım bu konu hakkında. ChatGPT'ye sorduğumda sorun yaşamazsın en fazla %3-5 darboğaz olur dedi. Sizce darboğaz yaşanır mı?
Yaşamazsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5600'ü 4070 Ti Super ile kullanma fırsatım oldu. 2K da Max ayarlara alırsan darboğaz ya olmuyor ya da çok az oluyor. En azından AAA hikayeli oyunların çoğunda. Yalnız DLSS açtığın da FPS değişmiyor bilgin olsun. Çünkü işlemciye binen yük artıyor bu yüzden işlemci altından kalkamıyor. Mesela Cyberpunk Max ayarlarda native 80-90 FPS civarı görürken DLSS açtığımda da aynı FPS'leri alıyordum. 7800x3D'ye geçtiğimde DLSS ile dengeli de 120 FPS Performans'ta 150 FPS fakan almaya başladım. Tam değerleri hatırlamıyorum ama DLSS ile aradaki FPS farkı çok fazlaydı. 5600 DLSS açınca tıkanıyordu.

Son düzenleme:
Sonradan işletme yükseltmesi yapılma şansı da varsa R5 5600 ve RTX 4070 Ti Super kullanılmasında hiç sakınca yok gibi duruyor.

Sonradan işletme yükseltmesi yapılma şansı da varsa R5 5600 ve RTX 4070 Ti Super kullanılmasında hiç sakınca yok gibi duruyor.

Kullanırsın bir şey olmaz. Darboğaz zaten sisteme zarar veren bir şey değil. Alabiliyorken en iyisini al. İleride değiştirirsin.

4070 Super ile de kullanma fırsatım oldu bu arada. 4070 Super'den 4070 Ti Super'e geçtiğimde performans farkı oldu yine. 5600 ile kullandığım halde hem de.

Darboğaz sorunu yaşadığın oyun olursa da DLDSR ile 4K'ya upscale yapabilirsin. Görüntü kalitesi de daha iyi olur.

Son düzenleme:
Peki hocam sence 36 bin liraya alınır mı RTX 4070 Ti Super? Şu an bulabildiğim en düşük fiyat bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…