RTX 4070 Ti Super vs RTX 5070 Ti

An itibariyle Galax RTX 4070 Super Ex Gamer 1-Click OC kartımı sarı siteden satıp, 5070 veya 5070TI'a mı geçsem diye düşünmeye başladım, mantıklı bir karar olur mu emin olmaya çalışıyorum. Karar vermek için diğer üreticilerin modellerini de görmek lazım, şu an bildiğimiz fiyatlar referans modeller için geçerli, yani Asus, MSI, Gigabyte, Galax gibi markaların çıkartacağı varyasyonlar fiyatları yukarıya çekecektir. Mevcut ekran kartımı sattıktan sonra eklemem gereken tutarı karşılayabilecek olursam ve cidden 4090 performansı verecek olursa 5070 veya 5070TI düşünülebilir gibi.

5070 bile 4090 ile yarışıyorken, tabi ki 5070 ti bekleyin. Ben de 4070 Ti satıp, 5070 Ti geçeceğim ilk stokların kazıklığı bittikten sonra.

5070 bile 4090 ile yarışıyorken, tabi ki 5070 ti bekleyin. Ben de 4070 Ti satıp, 5070 Ti geçeceğim ilk stokların kazıklığı bittikten sonra.
Hocam Türkiye'de yaşıyoruz, ilk stokların kazıklığı yorumu burada çok geçerli değil, dolar kuru sabit kalmadığı için sürekli olarak fiyatlar artıyor, yani bu ekran kartlarının hiçbiri (giriş seviyesinde bulunanlar haricinde) zamanla ciddi indirimler yaşamayacak, aksine daha da pahalanacak. Yani demem o ki insanlar elini ne kadar hızlı tutarsa maddi olarak o kadar iyi.

Böyle düşünenler on binlerce kişi 13.500 liralık PS5 öbür sene 30.000 olur diyerek 19.000-20.000 liradan PS5 aldı. Sonra USD, %100 değer kazandığında bile 19 bin liranın üstüne çıkmadı. (fat kasa, ithalatçı)

Dolandırılmak istiyorsanız alın, bir şey diyemem ama 2. aydan sonra gelen zamlar USD kur artışından fazla olmaz. Ne alacaksan, alacağın ürünün parasını bankada vadesiz kur hesabı açarak biriktir ve ithalatçıları, kur artacak korkusuyla zengin etme.

Dostum çıkış tarihlerinden bahsediyoruz öyle değil mi? PS5'in çıktığı tarihteki fiyatına ve şimdiki fiyatına bakalım o zaman? Bundan 1 sene sonra çıkış fiyatlarını mumla arayacağız bilgin olsun, ha elbette sen fazla ödemek istiyorsan senin bileceğin iştir (ek olarak ekran kartı piyasasının değeriyle konsol piyasasının değeri ve yükseliş oranı hiç de aynı değil). Bu arada Asus, MSI gibi firmaların ekran kartı modellerinin gelmesi ne zamanı bulur, o da başka bir konu. Kimse gidip referans ekran kartı almayacak yani.

RTX 5000 serisi için 2 kart var alınacak net şekilde. Para varsa RTX 5090 yoksa imkanları zorlayıp RTX 5070 Ti. 5070 Ti ve 5080 arasında çok büyük fark olmayacaktır. Bir de şu var. Muhakkak, 6 ay veya 8 ay sonra 5080 Super'ya da 5080 Ti gelecek. 5080 ve 5090 arasında uçurum var. 5070 Ti ile 5080 arasına gelmez ama 5070 Super de olası görünüyor.

AMD tarafını kale bile almıyorum şu an RX 7900XT sahibi olarak FSR 4'ü bile RX 9700 serisine özel kılmak, 7000 serisi GPU'larda AI hızlandırıcı olduğu halde yokmuş gibi davranmaları gerçekten ekran kartı tarafında son AMD satın alımım olarak tarihe geçti. RX 7900XT çok iyi kart ama bu şekilde FSR 4'ün gelmemesi çok yanlış.

Bu durumu açıkçası beni de şaşırttı ama şuan AMD tarafı da zorda, 5070'in fiyatı onları daha düşük bir fiyat ile kartlarını çıkarmaları için zorlayacak çünkü aksi durumda tercih edilmeleri zor ve yeni bir kart olduğu için eminim FSR 4 şuan için tam verimli değildir keza sürücüleri henüz daha yeni.

Büyük ihtimalle geriye dönük muhakkak bir şeyler gelecektir. Açıkçası FSR benim kullandığım bir özellik değil, şimdiye kadar FPS olarak belirli bir seviyenin altına düşmedim keza ışın izleme benim için olmazsa olmaz bir şey değil, ham performans odaklı bana verdiği görüntü daha önemli.

Asıl beklentim bu seriye bir performans artışı için güncelleme bekliyorum çünkü çok daha büyük bir performansa sahip kart lakin kısıtlı durumda, en kötü durumda modlu BIOS ile kullanacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…