Ben yine 4070 Ti alırım, burada çok alt modellik bir durum göremiyorum. DLSS 3.0 da var bu da daha az kaynak tüketimine daha yüksek performans demek eğer NVIDIA bunu adam edebilirse ileride tahmin edilenden çok daha büyük işler yapabilir. Şimdilik gecikmeler ve sahte kareler kullanıcıları çok tatmin etmiyor gibi duruyor.
Ben her zaman f/p taraftarıyım ve bir donanımı da 5-10 seneyi gözeterek almam. 5-10 sene önceki teknoloji bugünün yanında taş devri gibi kalıyor hiç mi değişiklik yapmayacağız? Neredeyse herkes bu kafayla çok yüksek paralar ödüyor sonra yeni model almak isteyip satarken pişman oluyor. $500 fark var bu çok fazla, ben 4070 Ti alırım üzeirne $500'ı da atar kenara unuturum takılırım. Canım 5000 serisine mi geçmek istedi RTX 5070 4080 ile yerleri mi süpürüyor sat bunu çıkar $500'ı da al onu.
Olaya şöyle bak, DLSS bizim umduğumuz gibi harika bir destek olarak piyasaya gelirse, NVIDIA kime yeni kart satacak? 4000 kartları zaten güçlü, DLSS ile bu yaklaşık 2 katına çıkarsa bir sonraki nesili bile rahatlıkla atlarsın, çünkü oyunlar o kadar gelişmiyor, optimasyon özürlüsü değilseler ve RT gibi kendi kendini batağa sokmazsanız. Durum buyken Nvıdıa sence bu derecede kusursuzlaştırır mı dersin? Kaldıki oyun destekleme muhabbeti, gecikme, blurlama muhabbetleride var az çok. Tamam, önemli bir teknoloji ama direk ona güvenerek adım atılmaz bence.
Güçlü kart sana daha özgür imkanlar verir, belki Tİ 5 sene; 80, 10 sene gider diyemeyiz ama Tİ'den daha uzun süre götüreceği ortada. Kısa sürede yenileme olayına bende olumlu bakmıyorum, hem zarar ediyorsun hem tekrar bir masrafa sebep veriyor.
4070Tİ'de VRAM handikap olacak gibi duruyor. Özellikle 2k-4k kullanımlarında artık giderek daha çok VRAM kullanımlarını görüyoruz. Call of Duty Modermware 2 miydi neydi bir testinde tam 12GB takıldığını gördüydüm bir videoda. Artık VRAM'de hem teknik hem psikolojik sınır oluyor.
Bende 4070Tİ mi 4080 arasındayım, 4080'e daha yakınım ama fiyat farkı tetiği direk çektiremiyor. Fiyatı belki bir düşer diye bekliyorum öyle...
3440x1440p de kullanacağım 12GB beni düşündürüyor.
Köşeye para atsamda harcarım hocam onu. Uzun yaşamaz o.

Ek olarak 4070Tİ de alacak olsam Gigabyte Gaming oc alırım, izlenimlerim beni bu karta daha yakın tutuyor. Durum böyle olunca aradaki fark 5K oluyor...