RTX 4070 Ti ucuzlar mı?

Nisanda 6300'e aldıgım Sapphire RX 6600 Pulse şu an 5500 civarına bulunabiliyor benim sanssızlıgım tam miningin bitiş zamanına denk gelmesiydi daha da indi fiyatlar uzun zamandır da aynı seviyelerde ekran kartları ben pek inecegini dusunmuyorum 19.000'a millet sildi süpürdü kartları bu saatten sonra kampanya vs anca 19000'a alınabilir.

4070 Ti da uzun yıllar götürecektir. %20'lık kas gücü farkının uzun vadede etkisi 1 seneyi geçmez. O döneme gelindiğinde illa yeni nesiller daha albenili olur, teknoloji çok hızlı ilerliyor. RTX 2070 ile 2080 4,5 yaşına geldiler şu anda baktığında hem ciddi farklar görmek zor oluyor, hem ikinci elden 6K'ya alacağın bir 3060 Ti daha cezbedici halde.
Valla zamanında ne zaman böyle ekonomik olsun diye bir alt modeli aldıysam sonradan hep pişman olmuşturum. :) Fiyat farkı tolere edebileceğin seviyede ise bence her zaman bir üst model alınmalı.

4070Ti 21k'dan 4080 31k'dan(bazen 30klara düşüyor) başlıyor. Arada 10k fark var, bu farkı %20-30 arasındaki performans farkına ve ekstradan gelen 4GB VRAM'e verilir mi verilmez mi orasını tartışılır.

3440x1440p için ne önerirsin?

Valla zamanında ne zaman böyle ekonomik olsun diye bir alt modeli aldıysam sonradan hep pişman olmuşturum. :) Fiyat farkı tolere edebileceğin seviyede ise bence her zaman bir üst model alınmalı.

4070Ti 21k'dan 4080 31k'dan(bazen 30klara düşüyor) başlıyor. Arada 10k fark var, bu farkı %20-30 arasındaki performans farkına ve ekstradan gelen 4GB VRAM'e verilir mi verilmez mi orasını tartışılır.

3440x1440p için ne önerirsin?

Ben yine 4070 Ti alırım, burada çok alt modellik bir durum göremiyorum. DLSS 3.0 da var bu da daha az kaynak tüketimine daha yüksek performans demek eğer NVIDIA bunu adam edebilirse ileride tahmin edilenden çok daha büyük işler yapabilir. Şimdilik gecikmeler ve sahte kareler kullanıcıları çok tatmin etmiyor gibi duruyor.

Ben her zaman f/p taraftarıyım ve bir donanımı da 5-10 seneyi gözeterek almam. 5-10 sene önceki teknoloji bugünün yanında taş devri gibi kalıyor hiç mi değişiklik yapmayacağız? Neredeyse herkes bu kafayla çok yüksek paralar ödüyor sonra yeni model almak isteyip satarken pişman oluyor. $500 fark var bu çok fazla, ben 4070 Ti alırım üzeirne $500'ı da atar kenara unuturum takılırım. Canım 5000 serisine mi geçmek istedi RTX 5070 4080 ile yerleri mi süpürüyor sat bunu çıkar $500'ı da al onu.

Ben yine 4070 Ti alırım, burada çok alt modellik bir durum göremiyorum. DLSS 3.0 da var bu da daha az kaynak tüketimine daha yüksek performans demek eğer NVIDIA bunu adam edebilirse ileride tahmin edilenden çok daha büyük işler yapabilir. Şimdilik gecikmeler ve sahte kareler kullanıcıları çok tatmin etmiyor gibi duruyor.

Ben her zaman f/p taraftarıyım ve bir donanımı da 5-10 seneyi gözeterek almam. 5-10 sene önceki teknoloji bugünün yanında taş devri gibi kalıyor hiç mi değişiklik yapmayacağız? Neredeyse herkes bu kafayla çok yüksek paralar ödüyor sonra yeni model almak isteyip satarken pişman oluyor. $500 fark var bu çok fazla, ben 4070 Ti alırım üzeirne $500'ı da atar kenara unuturum takılırım. Canım 5000 serisine mi geçmek istedi RTX 5070 4080 ile yerleri mi süpürüyor sat bunu çıkar $500'ı da al onu.
Olaya şöyle bak, DLSS bizim umduğumuz gibi harika bir destek olarak piyasaya gelirse, NVIDIA kime yeni kart satacak? 4000 kartları zaten güçlü, DLSS ile bu yaklaşık 2 katına çıkarsa bir sonraki nesili bile rahatlıkla atlarsın, çünkü oyunlar o kadar gelişmiyor, optimasyon özürlüsü değilseler ve RT gibi kendi kendini batağa sokmazsanız. Durum buyken Nvıdıa sence bu derecede kusursuzlaştırır mı dersin? Kaldıki oyun destekleme muhabbeti, gecikme, blurlama muhabbetleride var az çok. Tamam, önemli bir teknoloji ama direk ona güvenerek adım atılmaz bence.

Güçlü kart sana daha özgür imkanlar verir, belki Tİ 5 sene; 80, 10 sene gider diyemeyiz ama Tİ'den daha uzun süre götüreceği ortada. Kısa sürede yenileme olayına bende olumlu bakmıyorum, hem zarar ediyorsun hem tekrar bir masrafa sebep veriyor.

4070Tİ'de VRAM handikap olacak gibi duruyor. Özellikle 2k-4k kullanımlarında artık giderek daha çok VRAM kullanımlarını görüyoruz. Call of Duty Modermware 2 miydi neydi bir testinde tam 12GB takıldığını gördüydüm bir videoda. Artık VRAM'de hem teknik hem psikolojik sınır oluyor.
Bende 4070Tİ mi 4080 arasındayım, 4080'e daha yakınım ama fiyat farkı tetiği direk çektiremiyor. Fiyatı belki bir düşer diye bekliyorum öyle...

3440x1440p de kullanacağım 12GB beni düşündürüyor.

Köşeye para atsamda harcarım hocam onu. Uzun yaşamaz o.😅
Ek olarak 4070Tİ de alacak olsam Gigabyte Gaming oc alırım, izlenimlerim beni bu karta daha yakın tutuyor. Durum böyle olunca aradaki fark 5K oluyor...

Son düzenleme:
@emrah_8 zarar ancak RTX 4080 gibi overpriced bir kart alıp satmaya kalkarsan çıkar. Ben 4070 Ti'ı ve ekstra $500'ı bu yüzden önüne sürdüm. 4080 eğer çok uzun yıllar değiştirmeyeceksen bugün kazık yemeye değer, öbür türlü 1-2 nesil sonra ben bir kart bakarım diyorsan ve satmayı düşünürsen 4070 Ti 1 değer kaybederken 4080 1,5 değer kaybedecek.

NVIDIA sonraki nesilde RT performansını iki katına çıkarır, farklı bir teknoloji ekler yine satar. Görmüyor musun RTX 3000'leri 1 gecede "ilkel" bıraktı. İş para kazanmaksa Apple'dan bile daha kapitalist bir şirkettir NVIDIA. Ben de bu sebeple hiçbir zaman amiral gemilerine servet dökmem böyle orta seviye orta seviye takılıp 1-2 nesilde bir diğerine zıplarım. Zararım da olmaz.

@emrah_8 zarar ancak RTX 4080 gibi overpriced bir kart alıp satmaya kalkarsan çıkar. Ben 4070 Ti'ı ve ekstra $500'ı bu yüzden önüne sürdüm. 4080 eğer çok uzun yıllar değiştirmeyeceksen bugün kazık yemeye değer, öbür türlü 1-2 nesil sonra ben bir kart bakarım diyorsan ve satmayı düşünürsen 4070 Ti 1 değer kaybederken 4080 1,5 değer kaybedecek.

NVIDIA sonraki nesilde RT performansını iki katına çıkarır, farklı bir teknoloji ekler yine satar. Görmüyor musun RTX 3000'leri 1 gecede "ilkel" bıraktı. İş para kazanmaksa Apple'dan bile daha kapitalist bir şirkettir NVIDIA. Ben de bu sebeple hiçbir zaman amiral gemilerine servet dökmem böyle orta seviye orta seviye takılıp 1-2 nesilde bir diğerine zıplarım. Zararım da olmaz.
En azından 5000 serisi için değiştirmem diye düşünüyorum. Zaten 4080 isteme sebebimde bu her seride zıplayıp durmamak için. Kaldıki bugün 25k alacağın 4070Tİ yi 2 sene sonra istediğin kadar az kayıpla satmaya çalışıtığında satamazsın. 20knın altına düşer o. Ekran kartları normalde zaten pahallı globaldde. Bu böyle giderek artarsa zaten oyuncu kesim diye bir şey kalmayacak. Aşağı yukarı bu fiyatlar gelirsede, bugün aldığın fiyatın dahada altını vermek zorunda kalacaksın ve o aradaki parayı yine cebinden biriktireceksin.

Ortalama sana en az 1 nesil kazandırır diye düşünüyorum 4080 için gerek performans farkı gerek vram artısıyla. Ee DLSS de ittirdimi rahat gider yani.
Bilemiyorum duygusal mı bakıyorum olaya.

Ya Gigabyte 4070 Tİ ya da Palit 4080 düşünüyorum. Aralarında 5k civarlarında fark var. 3440x1440p olunca 4080 bana daha mantıklı geliyor. 3 nesil beni götürür diyede düşünüyorum artık. 7000 serisi kadar falan.

Dolar kuru sabit olur ve ekran kartı stokları çok fazla olursa ucuzlayabilir. Onun dışında beklentiye girmeyin.
Dolar düşmez de belki stok artabilir. Parayı dolarda tutuyorum zaten, çıkarsa da buradan çok vurmaz gibi.

Aynen böyle düşünüyorum. Zamanında çok ileriye dönük olsun kafasındaydım ama yeni serilerle gelen iyileştirmeleri görünce insan eski seride kalmak istemiyor. Sadece NVIDIA açısından da değil, ileriye dönük olsun diye Radeon RX 6950 XT alsan bu sefer oyunlarda RT performansım yerlerde diye üzüleceksin bir yerden sonra. Güncel ürünü alıp market değerini kaybetmeden satıp yenisine geçmek gerek. Zaten NVIDIA 4K yapabilecek karta 12 GB VRAM koymaya devam ederse her jenerasyon mecbur kart değiştirmek zorunda kalınacak gibi.
Hatta şimdiden dahi RTX 5000 serisinin mimarisi ''Blackwell'' NVIDIA tarihindeki en büyük performans artışına sahne olacak diye haberler çıkmaya başladı:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı