RTX 4070 Ti ve R7 9700x3D sistem parçaları uyumlu mudur?

4070 ti s yerine 9070 xt tercih eder misiniz? Birde bütçe çıkarsa bu anakartları öneririm. Ramleride 6800 mhz üstü stabilite sorunları var onu almayın.

Hocam sistem güzel aldıktan sonra yükseltme performansı var ancak 9800x3d bence o sisteme fazla, 4070'i 7500f'le çalıştıranlar var yani benim düşüncem işlemciden biraz kısıp ekran kartını Msi veya Asus yapmanız.

Hepsi birbiriyle uyumlu, ancak sıvı soğutmayı üst kısıma takmayı düşünüyorsan 360mm oraya sığmaz, kasanın ön tarafına takman gerekir. O da tavsiye edilmiyor, 360mm sıvı soğutucuda kesinsen Dark Maxima V30 öneririm.
Hocam evet üst kısma takmayı düşünüyorym ve bunu fark etmemiştim. Bu işlemci için 360mm gerekli olduğunu düşünüp o yönde ilerledim fakat 240 da iş görür mü? Yoksa şu kasaya mı geçsem ? Sistemi montajlatacağim için özellikle gaminggenden almaya toplamaya çalışıyorum.

Hocam sistem güzel aldıktan sonra yükseltme performansı var ancak 9800x3d bence o sisteme fazla, 4070'i 7500f'le çalıştıranlar var yani benim düşüncem işlemciden biraz kısıp ekran kartını Msi veya Asus yapmanız.
Hocam açıkcasi şimdilik bilerek böyle ilerlemek istedim çünkü 5k serisi için erken olduğunu düşünüp kart dışındakileri yüksek alıp daha sonra sadece ekran kartını ve gerekirse psuyu yükseltieim diye düşünüp böyle ilerledim. Açıkçası bu işlemci için bu anakart ve ram uygun mu o daha çok muammada bıraktı beni

Sistem gayet güzel işlemci ileriye yatırımlık olmuş 4070 şu an fazlasıyla yeter size AMD'nin yeni ekran kartı tamamen F/P üründe olsa Ray Tracing sizin için önemliyse geçmenizi tavsiye etmem.

Hocam selam şu anlık nvidiadan ilerlemeyi tercih ettim ki ekran kartını çoktan edindim bile sistemin geri kalanı kaldı bir. Seçtiğimiz anakart uyumluluk sorunu yaratır mı? Fiyatsal açıdan sıkıntılı bi noktadayım açıkçası daha fazla arttırmamaya çalışıyorum. Bu ram mhzsi sorun yaratır mı ki 8000lik anakartta? Yaratıyorsa bu rami tercih etmem mantıklı olur mu? Hiçbir bilgim yok açıkçası doğruluk ve uyumluluklari konusunda Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO / INTEL XMP DDR5 Ram (CMH32GX5M2E6000Z36)

Sistem gayet güzel işlemci ileriye yatırımlık olmuş 4070 şu an fazlasıyla yeter size AMD'nin yeni ekran kartı tamamen F/P üründe olsa Ray Tracing sizin için önemliyse geçmenizi tavsiye etmem.
Kesinlikle ben de bu şekilde düşünerek böyle hareket ettim işlemci için de kart için de. Kafamı kurcalayan büyük kısım bu kasa-sivi soğutucu-anakart-ram uyumluluğu. Çok bilgim olmamakla birlikte onların da en okeyi olacsk şekilde eklemeye çalıştım ama ram anakart için mhz problemi olduğu söyleniyor sen ne düşünüyorsun hocam? Ayrıca sıvı soğutucu 360mm olmalı mıdır bu işlemci için ona göre kasayı yükseltmeli miyim yoksa 240 kullanıp kasayı sabit mi bırakayım?

Hocam selam şu anlık nvidiadan ilerlemeyi tercih ettim ki ekran kartını çoktan edindim bile sistemin geri kalanı kaldı bir. Seçtiğimiz anakart uyumluluk sorunu yaratır mı? Fiyatsal açıdan sıkıntılı bi noktadayım açıkçası daha fazla arttırmamaya çalışıyorum. Bu ram mhzsi sorun yaratır mı ki 8000lik anakartta? Yaratıyorsa bu rami tercih etmem mantıklı olur mu? Hiçbir bilgim yok açıkçası doğruluk ve uyumluluklari konusunda Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO / INTEL XMP DDR5 Ram (CMH32GX5M2E6000Z36)

Kesinlikle ben de bu şekilde düşünerek böyle hareket ettim işlemci için de kart için de. Kafamı kurcalayan büyük kısım bu kasa-sivi soğutucu-anakart-ram uyumluluğu. Çok bilgim olmamakla birlikte onların da en okeyi olacsk şekilde eklemeye çalıştım ama ram anakart için mhz problemi olduğu söyleniyor sen ne düşünüyorsun hocam? Ayrıca sıvı soğutucu 360mm olmalı mıdır bu işlemci için ona göre kasayı yükseltmeli miyim yoksa 240 kullanıp kasayı sabit mi bırakayım?
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...FZgiNsraZvX3af1txvzppdC8zvy_igQkaAoi7EALw_wcB
En mantıklı ram bu hocam şuanlık. Ve sorun yaratmaz.

Arkadaşlar bir de normalde eklediğim psu asus tuf 1000g 1000w gold olanıydı fakat onun skot tükendiği için corsairin bu modelini tercih etmiştim. Şimdi bi 600-700tl daha uyguna aynı asus tufun beyaz olanını buldum yinr gaming gende. Asus tuf olan sizce okey midir bu sistem için? Ayrıca parçaları tamamen gaminggenden toplamaya çalıştığım için özellikle oradan atıyorum çünkü montajlama için onlardan almam gerekiyor

Hocam sistemin montajini yaptıracağım için özellikle gaminggen sitesinden almam gerekiyor o yüzden oradan atıyorum örnek olarak. Orada da bi klevv bi de corsair var onlardan hangisini önerirsin? Attığım gibi senin attığın özellikte olanlar da var sana zahmet olmazsa bakıp önerebilir misin sorun yaratmayacak olanını?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı