FSR 3 daha çıkmadı ve RTX'in FPS düşürmekten başka bir işa yaradığını düşünmüyorum çoğu oyunda (düzgün şekilde açma şansına sahip olmama rağmen açmıyorum)
Fiyat olarak o kadar fark yok. 29 bin liraya inventusta satıldı 2 gün önce 4080. Rtx 4080 dlss ve ray traced açıldığında 2 ye katlıyor. Saf güç olarak 7900xtx 6-7 fps fazlalığı var.
FSR 3 daha çıkmadı ve RTX'in FPS düşürmekten başka bir işa yaradığını düşünmüyorum çoğu oyunda (düzgün şekilde açma şansına sahip olmama rağmen açmıyorum)
Fiyat olarak o kadar fark yok. 29 bin liraya inventusta satıldı 2 gün önce 4080. RTX 4080 DLSS ve ray traced açıldığında 2'ye katlıyor. Saf güç olarak 7900XTX 6-7 FPS fazlalığı var.
Tamamda RT bana göre boşuna FPS düşürmek dışında bir işe yaramıyor ışıkları biraz iyileştiriyor sadece(şahsi fikrim) DLSS 3'e karşılık FSR 3.0 daha çıkmadı kesin yorum yapamayacağım. Ayrıca 7900XTX ileriki driverlar ile büyük ihtimalle %10-15 daha güçlü olacak.
fark gözle görülüyor ama devasa değil ışıklar üzerinde geliştirmeler. baktığıma göre fps değerlerini vermemiş hani 100 fps alınıp bunu 70-80 düşürüyor ise okey ama altı için ben kullanmazdım