RTX 4070 Ti'dan RX 7900XT'ye geçilir mi?

Alp Ayan

Centipat
Merhaba, yaklaşık 1 ay kadar önce sistem toplamıştım ve sistemde ekran kartı olarak RTX 4070 Ti tercih etmiştim. Kart maalesef arızalı çıktı ve çok fazla coil whine yapıyordu, garantiye gönderdim. Sizce tamir ettirdikten sonra satıp yerine RX 7900XT'ye geçilir mi? Sadece oyun için kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence üst segmentte AMD'yi tercih etmenin tek sebebi rekabeti desteklemek olur. Ha alacağın performans lanet ettirmez kesinlikle onu iddia etmiyorum ama Nvidia yıllardır olduğu gibi üst segmentte hala önde.

7900xtx olsa tamamda 7900xt ye degmez

Bende RTX 4070 Ti aldım ve sattım. RX 6750 XT aldım ve karttan gerçekten memnunum ama şu son aylardaki ekonomiyi göz önüne alınca muhtemelen bir daha ekran kartı alamam diye dün gece RX 7900 XTX siparişi verdim. Dolar çok büyük bir uçuşa hazırlanıyor ve muhtemelen bir daha ekran kartı alamıyacağım diye en iyisi olsun dedim.

Ömürlük kart almışsınız en az 6-7 yıl var.

Evet monitörüde 4K yerine 2K olarak aldım. FSR, frame generation ile beraber bozulmazsa 7 yılı çok rahat gördürür bana.

Hocam Ray Tracing performansı iyi mi o kartın 4070 Ti'ı yakalıyor mu?

Hocam Ray Tracing performansı iyi mi o kartın 4070 Ti'ı yakalıyor mu?

RTX performansı genelde pek iyi değil diye biliyorum ama RTX kullanan biriside değilim. 4070 Ti varken sadece meraktan açıp "bütün tantana bunun için miydi" deyip kapatmıştım.

Driver sorunları ile uğraşırım, akıl sağlığım yerinde güçlü bir insanım diyorsanız AMD tercih edebilirsiniz.
Sizin karşınıza nadir de olsa o "Wattman" hatası çıkacak arkadaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…