RTX 4070 ve R5 7500F sistem düşük GPU kullanıyor ve düşük performans veriyor

• Konuyu başlatan catari
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 2.139

catari

Centipat
Daha fazla  
RAM
1*16 GB 5200 MHZ CORSAIR RAM
Ekran kartı
GALAX RTX 4070 GAMER EX ED
Anakart
ASUS PRIME B650M-K
İşlemci
RYZEN 5 7500F
Herkese selam.
Sistemi dizeli yaklasik birkaç ay oldu ve bugunlerde yaşadigim ve anlam veremedigim bir sorunum var. Ekran kartim oyunlarda az GPU kullanimi yapiyor ve sanki bir sorun varmis gibi hissediyorum.
Bunu RDR2 ve Spider-Man oyunlarinda yaşadim. RDR2'de yaşadigim düşük GPU kullanimi bir süre sonra kendi kendine düzeldi ve olur öyle deyip devam ettim fakat şu an Spider-Man'de 1440p cözünürlükte DLSS ve RTX kapali Ultra ayarlarda düşük GPU kullanimi oluyor.
DLSS ve RTX aktif ettigimde ise maksimum yüzde 96 ile 85 arasinda gidip geliyor.
Raft oyunu ile alakali sistem kullanim degerlerine hakim degilim fakat ayni oyun oturumu icerisinde aldigim degişik degerleri de aşagiya ekliyorum.

Ekran kartimda bir sorun olabilir mi?

Çok anormal bir durum görmedim. DDU ile driverları silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsin yine de.

Çok anormal bir durum görmedim. DDU ile driverları silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsin yine de.
1440p'de DLLS ve RTX kapali yüzde 50lerde dolasmasi normal midir? Ayrica sadece RTX actigimda da bu degerleri aldim fakat ne zaman DLLS ve RTX kombosu yapiyorum o zaman normale yaklasiyor kullanim. Biraz garip degil mi?

1440p'de DLLS ve RTX kapali yüzde 50lerde dolasmasi normal midir? Ayrica sadece RTX actigimda da bu degerleri aldim fakat ne zaman DLLS ve RTX kombosu yapiyorum o zaman normale yaklasiyor kullanim. Biraz garip degil mi?
Güvenli modda ddu ile driver silip birkaç sürücü öncesini yükle.

Fotoğraf 1080p çekilmiş çözünürlük yumuşatılarak. Emin misiniz 1440p olduğuna?

Bu arada RAM sınıra dayanmak üzere bilginize. Önbelleklenmiş ve sıkıştırılmış olduğunu düşünürsek RAM'den performans kaybetme ihtimaliniz yüksek.

7500F 4070 1080p'de darboğaz yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…