RTX 4070 vs RX 7800 XT

Daha fazla  
Sistemimi satıp yeni sistem almak istiyorum. Hazır sistemlere baktığımda 4070 ve 7800 XT fiyatları benzer ve ben kararsız kaldım. Çünkü son zamanlarda bilgisayarı oyun oynamaktan çok render için kullanmaya başladım. Oyun konusunda 7800 XT bir tık daha iyi olsa da, render konusunda çok geride olduğu söyleniyor. Aradaki fark gerçekten bu kadar fazla mı? Deneyimli olan kişiler cevaplarsa sevinirim.

Evet fazla. Tek amac oyun değilse AMD bakmayin hiç. 4070 ya da mumkunse 4070S cok daha iyi bir tercih olacaktır.

AMD'nin maalesef render, video kurgu/renk, CGI, 3D modelleme ve son olarak yapay zeka alanlarına bir yatırımı yok yaptıkları tek yatırım oyun üzerine tabii AMD'nin de bu işler için özel ekran kartları var fire Pro gibi ama yetersiz kalacaktır adamların yayın açabilmek için ekran kartlarında encode decode sistemi bile daha yeni yeni oturdu sayılır bunları kötülemek için söylemiyorum ben 5 yıl AMD ekran kartlarını kullandım performanslarından mutluydum ama olay iş yapmaya gelince icraatı var ama çok çok yavaş NVIDIA ile arasında yani dağlar farklar var ben AMD'den ilk RTX 3050 alarak çıkışımı yaptım sonra 3080 Ti ardından 3090 aldım ve farklar aşırı inanılmaz eğer render için bir kart alacaksanız düz 4070 yerine 4060 Ti 16 daha iyi olacaktır VRAM açısından bunu söylemekteyim eğer daha üst nesil arıyorsanız 4070 Super'ya da Ti'den şaşmayın.

Amacınız oyun değilse, NVİDİA tercihiniz olmalı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…