RTX 4070'li sistemde Fortnite FPS düşmesi yapıyor

omercetin6034

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bundan yaklaşık 3 ay önce bir sıfır sistem topladım. Fakat ilk defa Fortnite indireyim dedim indirdim ve sonuç hüsran. Sizce dropu neden atar? Tüm ayarlar ultrada herhangi bir ısınmada söz konusu değil. RDR 2 dede takılma sorunum var. Ama oyun oynanıyor. Bu sistemde The Last of Us Cyberpunk 2077 God of War Uncharted bitiridim hiç drop yemedim. Böyle basit oyunda neden drop yerim? DDU ile driver sildim yükledim aynı birçok yöntem denedim işe yaramadı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem.
i5 13600KF.
4070 OC 12 GB.
2x16 GB 6000MHz CL36 RAM DOCP aktif.
1TB Kingston SSG 7300 okuma 6000 MB yazma.
ASUS TUF Gaming Z690 Plus D5 anakart.
750W Gold 80+Plus Full modüler Gigabyte Aorus PSU.
360mm sıvı soğutma h150.

DX 11 ile deneyebilir misiniz?

Merhaba mod 1 günlük ban vermişti o yüzden cevap veremedim DX11 de aynı şekil drop atıyor.

Ramlerim amd Expo diye geçiyor bir etkisi olabilirmi acaba bios da ramler 6000mhz de çalışıyor 1.36 v da ama sitesinde 6000mhz 1.35 gösteriyor bu yüzden olabilirmi sizce ?

.

Bilen yokmu reisler ?

DOCP uda kapadım denedim aynı bilen yok mu arkadaşlar bir türlü çözemedim su olayı acaba prizden vs yapma sansı var mı 6'lı priz kullanıyorum 2 modem takılı prize 1 iPhone şarjı 1 PSU 1 monitör.

Dosya Ekleri

• 61AA7A5E-BF41-4D49-A3F1-238C850CE840.jpeg
    78,4 KB · Görüntüleme: 149
Son düzenleme:
Başka oyunlarda drop var mı?

Çoğu oyunu bitirdim sıkıntı olmadı The Last of Us God of War Cyberpunk Uncharted bir şu Fortnite ve RDR2 de bir de The Forest'ta sorun yarattı Fortnite da videodaki gibi oluyor RDR2 de takılma yaratıyor The Forest'ta bir anda %0.1 FPS 10'lara düşüyor drop yaratıyor phasmobia diye bir oyun var Steam'de hayalet bulma oyunu onda bile drop yiyorum ama optimizasyonu yüzünden mi bilmiyorum ağır oyunlar problemim yok.
Dyigh light 2 oyunundada birkaç defa drop yaşadım anlık olarak bir süre sonra kayboluyor ondaki çok garip.

PSU kablosunu direk prize takar mısın?

Onu deneyeceğim bir ara.

OCCT testi yaptım 5 dk boyunca sıkıntı vs kapanma yapmadı işlemci testte biraz ısındı galiba 202 W çektiği için 86'dan yukarı çıkmadı ama oyunlarda 65'i geçtiğini görmedim.

Dosya Ekleri

• 51496F5F-B338-409C-8EC7-10AF25C91BE9.jpeg
    958 KB · Görüntüleme: 94
  • D7764DB9-D038-4C93-9A76-ACA8882E9474.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 122
Son düzenleme:
Güzel bir akım korumalı prizle yolunuza devam edilebilir. Sanırım sorun çözülmüştür.

Güzel bir akım korumalı prizle yolunuza devam edilebilir. Sanırım sorun çözülmüştür.

Bu hafta sipariş geçip durumu bildireceğim.

Bu yaptığım testler önceden yapılan testler 5 6 gün öncesine ait.

Günel hale çözülmedi yardım ?

Bu şekil ansızın CPU fırlıyor arkadaşlar en Ultra ayarlarda DirectX12 de bu şekil DirectX11 denedim aynı performans moduna alınca biraz daha az yapıyor ama neden yapar bilmiyorum sistemi toplayalı 4 ay oldu bir sürü ağır oyun bitirdim sizce neden yapar bunu vallahi artık kafayı yemek üzereyim sistemsel midir yazılımsalmı her türlü yöntemi denedim en az 10 kere DDU ile driver silip yükledim hale aynı lütfen bir yardımcı olun bilen birisi varsa veya tavsiye versin.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (111).png
    4 MB · Görüntüleme: 130
Son düzenleme:

Bende aynı sorunu yaşıyordum FPS limitlemeni öneririm bir de grafik düşürmeni.

Grafikleri en düşüğe çek FPS'ni sabitle sistem daha az çalışacağı için daha az giç tüketecektir.

Bende aynı sorunu yaşıyordum FPS limitlemeni öneririm bir de grafik düşürmeni.

Grafikleri en düşüğe çek FPS'ni sabitle sistem daha az çalışacağı için daha az giç tüketecektir.

Performansa çekince, düşüğe çekince 180FPS'e sabitliyorum, yine droplar sık oluyor. Her türlü sık drop oluyor ama bir yerden sonra kesiyor. Çoğunlukla başlangıç alanında ve otobüsten atlarken oluyor. Birçok oyun oynadım, bu oyunda sorun yaşadım sadece. RDR 2'de de takılma sorunum vardı. Optimize grafik ayarı çektim, düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…