remzi1234555
Femtopat
Daha fazla
2k ya da 4k bir görüntü için 10-15 bin lira arası bir monitör lazım olur diye okudum ama ne kadar doğru bir bilgi onu bilmiyorum. Dediğim gibi bu parça işlerinden çok anlamadığım için hazır almam gerekiyor. Gaming gen'de 4070 li bilgisayar 40bin lira ama ben parçalarını daha iyi yapıp yaklaşık 70 bin liraya o kasayı alayım diyordum. Böyle yapıp ileride 4080 ya da 4090 ekran kartını değiştirip işi bitirmek var aklımda. Bunun yerine senin dediğin gibi 4080 lik hazır bir sistem alsam üzerine de bir monitör alsam daha mı mantıklı bir hareket olur ? Sonuçta o 4080 lik kasa ortalama bir kasa olacağından onun soğutması dahil ekstra masrafları da yapmak gerekmez mi ? Bütçemi fazla aşmaz ise öyle bir yola gireyimDiğer arkadaşın dediği gibi kendiniz toplayabilirsiniz. Bu şekilde diğer parçalardan kısıp ekran kartına bütçe ayırabilirsiniz.
İlla da hazır alacaksanız, İtopya'da 84k ya 4080 Super li bir sistem var. Bırak 1440p, 4K da bile rahat oynarsınız. 4070 Ti yerine 4080 Super alın, 4k fark verebiliyorsanız.
Ayrıca, eğer Ray Tracing, DLSS, Frame Gen gibi teknolojiler ilginizi çekmiyorsa AMD bir ekran kartı tercih edin. Düz performansa geldiğinde AMD daha iyi, ama iş RT, FG gibi teknolojilere gelince Nvidia AMD'yi solluyor.
2k ya da 4k bir görüntü için 10-15 bin lira arası bir monitör lazım olur diye okudum ama ne kadar doğru bir bilgi onu bilmiyorum. Dediğim gibi bu parça işlerinden çok anlamadığım için hazır almam gerekiyor. Gaming gen'de 4070 li bilgisayar 40bin lira ama ben parçalarını daha iyi yapıp yaklaşık 70 bin liraya o kasayı alayım diyordum. Böyle yapıp ileride 4080 ya da 4090 ekran kartını değiştirip işi bitirmek var aklımda. Bunun yerine senin dediğin gibi 4080 lik hazır bir sistem alsam üzerine de bir monitör alsam daha mı mantıklı bir hareket olur ? Sonuçta o 4080 lik kasa ortalama bir kasa olacağından onun soğutması dahil ekstra masrafları da yapmak gerekmez mi ? Bütçemi fazla aşmaz ise öyle bir yola gireyim
Ram 32 mı 64 mü olmalı ne dersin ? Bütçemi biraz daha arttırabilirim. Ayrıca anakart, işlemci, soğutma, bu tür parçaların da daha iyilerini almam gerekir mi yoksa bu haliyle de istediğimi bana verebilir mi? İstediğim tek bir şey var o da iyi bir görüntü alıp kasmadan güzel bir FPS ile akıcı oyun oynamak.hocam mesela bunu alsaniz (4080) geriye 30k butceniz kaliyor.anakart islemci vs rahat alinir ama geri kalanla 4k monitor alinir mi emin degilim .GALAX GeForce RTX 4080 SG 1-Click OC 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (48NZM6MD6LSG) - 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
BÜYÜK 102mm FAN ARGB DESTEĞİ GENİŞLETİLMİŞ EGZOZ HAVALANDIRMASI SG EXTREME SOĞUTMA SİSTEMİwww.gaming.gen.tr
SUNRISE-4080SUPER / AMD Ryzen 7 7600 TRAY / GALAX GeForce RTX 4080 SUPER SG 1-Click OC 16GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi – Star Wars Outlaws Hediyeli
bu sistemi buldum rami ozellestirirsiniz.
Monitör konsunda kritik soru istediğin yenileme hızının ne olduğu. İtopya'da 10k ya 4K monitör var ama maksimum 60fps alırsın. Senin için sorun değilse direkt 4070 Ti al geç. Ben daha yüksek fps, hani 120, 144, ya da daha fazlasını istersin diye 4080 Super dedim.2k ya da 4k bir görüntü için 10-15 bin lira arası bir monitör lazım olur diye okudum ama ne kadar doğru bir bilgi onu bilmiyorum. Dediğim gibi bu parça işlerinden çok anlamadığım için hazır almam gerekiyor. Gaming gen'de 4070 li bilgisayar 40bin lira ama ben parçalarını daha iyi yapıp yaklaşık 70 bin liraya o kasayı alayım diyordum. Böyle yapıp ileride 4080 ya da 4090 ekran kartını değiştirip işi bitirmek var aklımda. Bunun yerine senin dediğin gibi 4080 lik hazır bir sistem alsam üzerine de bir monitör alsam daha mı mantıklı bir hareket olur ? Sonuçta o 4080 lik kasa ortalama bir kasa olacağından onun soğutması dahil ekstra masrafları da yapmak gerekmez mi ? Bütçemi fazla aşmaz ise öyle bir yola gireyim
32GB ram yeter de artar. Çoğu oyun tek başına 16'dan fazla kullanmıyor. 32 ile ekstra programlar açık kalabilir. 64GB profesyoneller, ağır RAM kullananlar için.Ram 32 mı 64 mü olmalı ne dersin ? Bütçemi biraz daha arttırabilirim. Ayrıca anakart, işlemci, soğutma, bu tür parçaların da daha iyilerini almam gerekir mi yoksa bu haliyle de istediğimi bana verebilir mi? İstediğim tek bir şey var o da iyi bir görüntü alıp kasmadan güzel bir FPS ile akıcı oyun oynamak.
Anladım. O zaman bana itopya ya da güvenilir bir siteden 4080 li hazır bir bilgisayar önerebilir misin ? Ayrıca ürüne ekstra olarak anakart, işlemci, ram, soğutma gibi parçaların hangilerinde yükseltme yapmalıyım ki kasmadan akıcı bir şekilde güzel bir görüntü alabileyim ona da musaitsen cevap verebilirsen çok sevinirim. Monitör işini sonraki ay hallederim ama döviz işleri değişken olduğu için bilgisayarı hemen almak istiyorum.Monitör konsunda kritik soru istediğin yenileme hızının ne olduğu. İtopya'da 10k ya 4K monitör var ama maksimum 60fps alırsın. Senin için sorun değilse direkt 4070 Ti al geç. Ben daha yüksek fps, hani 120, 144, ya da daha fazlasını istersin diye 4080 Super dedim.
Eğer monitör falan bütçene dahilse o zaman 4080 S bütçeni aşar bayağı.
Eğer 4K şart değilse, 2K da olur diyorsan, şuan AOC'nin 27 inç, 2K, 165Hz lük monitörü 8K civarı(Sepette indirim diyor). Bende 23.8 inçlik versiyonu var ve gayet memnunum. 4K şart değilse böyle bir monitör al.
Bu noktadan sonra istediğin FPS çok önemli. Eğer 60fps sorun değilse 4070 ya da max ayarlar için 4070 Ti yeter. 100 FPS ten fazla istiyorsan 4070 Ti max ayarlar için yeterli olmayabilir. Yok ben hem max oynayacam hem de o 165 FPS i görecem diyorsan o zaman maalesef 4080 ve yukarı bir kartla gitmen gerek. O zaman bile her oyunda o fps i göremezsin. Alan Wake 2, Last of Us Part 1 gibi oyunlar baya zorlu. Elden Ring hiçbir yerde kasmaz çünkü oyun zaten maks 60fps e izin veriyor. Black Myth Wukong baya zor bir oyun ama, fps anlamında.
32 gb ram'in yetmedigi oyun yok diye biliyorum.Attigim sistemi alicaksaniz rami cl 30 32 gb ram olani,ssd'yi minumum 2. olani ozellestirin.Bu sistem bence uygun ama daha iyisi var mi bilmiyorum belki vardir.Bu butcelerde akici ve iyi fps'le oynarsin merak etme.Ram 32 mı 64 mü olmalı ne dersin ? Bütçemi biraz daha arttırabilirim. Ayrıca anakart, işlemci, soğutma, bu tür parçaların da daha iyilerini almam gerekir mi yoksa bu haliyle de istediğimi bana verebilir mi? İstediğim tek bir şey var o da iyi bir görüntü alıp kasmadan güzel bir FPS ile akıcı oyun oynamak.
Isı sorunu olmasın istiyorsan güzel bir CPU fanı alsan yeter. GPU'nun kendi fanı zaten üzerinde geliyor, diğer parçalarda da ısınma sorunu yok.Anladım. O zaman bana itopya ya da güvenilir bir siteden 4080 li hazır bir bilgisayar önerebilir misin ? Ayrıca ürüne ekstra olarak anakart, işlemci, ram, soğutma gibi parçaların hangilerinde yükseltme yapmalıyım ki kasmadan akıcı bir şekilde güzel bir görüntü alabileyim ona da musaitsen cevap verebilirsen çok sevinirim. Monitör işini sonraki ay hallederim ama döviz işleri değişken olduğu için bilgisayarı hemen almak istiyorum.