RTX 4070S R5 7600 sistem donuyor

slnsşans

Femtopat
Daha fazla  
Sistemim.
RTX 4070 Super.
Ryzen 5 7600.
32 GB DDR5 RAM.
Bilgisayarım garip davranıyor Google kaydırırken donuyor.
Witcher 1 oynarken donuyor.
RDR2 de oyun 5-10 saniye boyunca 1-2 FPS oluyor ve aynı zamanda donmalar oluyor.
En basit oyunlarda bile donma oluyor.
Sistemi 4-5 ay önce aldım aldıktan 1 ay sonra böyle olmaya başladı.
Sıcaklıklar:
GPU yük altında 75c°
CPU yük altında 85c°

85 derece fazla bir sıcaklık. Muhtemelen işlemci çok ısındığı için soğuyabilmek adına frekans kısıyor ve donmalar yaşıyorsunuz. Termal macun yenilemenizi veya daha kaliteli soğutucu almanızı öneririm.

Sacmalamayin. 85 sorun yapacak ya da riskli bir sicaklik değil.

İşlemci stok fanlı umarım sıcaklıktır sorun

Sacmalamayin. 85 sorun yapacak ya da riskli bir sicaklik değil.
Bekle sorun yapacak bir sıcaklık değil. Konuyla ilgili hiçbir tecrübeniz olmadığı belli. Bizzat ben aynı sorunu yaşadım. Modele göre değişmekle birlikte 80 dereceyi geçen işlemci frekans kısar. Bu da throttling sorununa sebep olur. Masaüstü işlemci için 85 derece yüksek bir sıcaklık.

Bıos ne demek tam bilmiyorum işlemci ve ekran kartı driverları güncel windowsuda füzenli olarak günceliyorum bu sorun aylaydır devam ediyor

Konuyla ilgili az bilgim var tüm bilgilerimi donma sorunu araştırırken öğrendim

Saçmalıyorsun arkadasa da yanlış bilgi veriyorsun 80 ve 90 arasi her islemci icin sorunsuz sicakliklar. 85 ustu tabii ki guzel degil ama sorun yapacak bir sicaklik da değil. Biraz arastir bence.

85 derece yüksek bir sıcaklık ancak yükte 85 derece.

BIOS direkt sistemin beyni gibi orayı güncel tutmanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…