RTX 4070Ti sistem mavi ekran vermeden çöküyor

tariksuhakilic

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Samsung Odyssey G7 32" / Ryzen 9 5900X / MSI X570S Edge Max Wi-Fi / Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB Cl18 3600MHz / Sapphire Nitro+ SE RX 6800XT / Corsair H150 RGB / Corsair iCUE 5000X / Steelseries Apex Pro / Steelseries Rival 650 Wireless / MSI OPTIX G27CQ4 / Acer Nitro XV272S / Steelseries QcK 3XL Prism / 2x Samsung 980 Pro 1TB / Samsung 970 Pro 512GB / WD SN350 480GB / Samsung 970 Evo 250GB / Sandisk SSDPlus 480 / Corsair CX750F / G512SE Hero
Minidump Rapor Linki
https://1drv.ms/f/s!Al2u6aoCHxajkdoqLWc66S7sv-Vznw?e=d3UFm3
RAM
Corsair RGB PRO 8x2 3600 Cl18 RAM | Corsair RGB PRO SL 16x2 3600 Cl18 RAM (2 tane var elimde)
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 1TB (2x), Samsung 970 Evo Plus 1TB
Ekran kartı
PNY XLR8 RTX 4070Ti 12GB
Anakart
MSI X570S Edge Max WiFi (bios 1.90)
İşlemci
R9 5900x
Merhaba, 2022'nin kasım aylarında aldığım anakart ve işlemci beni hayattan soğuttu. Bugüne kadar ekran kartından tutun da PSU, RAM'e kadar değişmedik parça neredeyse kalmadı ama bilgisayarım sorunlu çalışıyor. 3 tane minidump dosyam var, üçünü de paylaşacağım. RAM'leri yüksek frekansta kullandığım için galiba iki tanesi muhtemelen RAM kaynaklı, frekans azalttım, hala devam ediyor. 23.18'deki BSoD ekranı bile gelmeden PC yeniden başlamıştı. Değişmediğim tek iki parça var; anakart ve işlemci. Bilgisayarda Windows 11 ile gelen otomatik şifreleme çalışmıyor. Bilgisayarı uykudan çıkarınca bazen TPM modülü kayboluyor. Bilgisayar sürekli kilitleniyor. Özellikle BSoD yemeden kapanmalar Valorant'ta maçtayken 3-4 dakika içinde yaşanıyor. Bilgisayarım 2 yıl önce de sorunluydu, hala da sorunlu. BIOS güncel, TPM modülünü temizlemek işe yaramıyor. İşlemci veya anakart, hangisinde sorun varsa artık gönderip şu sorunlardan kurtulmak istiyorum gerçekten, yardımcı olursanız sevinirim.

Ekstradan, bu bilgisayarda başka hiçbir cihazda yaşamadığım bir sorun var. SteelSeries Arctis Pro+gamedac'e sahibim. Bazı USB portlarında kulaklığın gamedac Game kısmı gözükmüyor. Başka hiçbir cihazda böyle bir sorun yaşamıyorum. USB portlarına bağlı cihazlar da bazen bilgisayar başlarken görülmüyor. Kapatıp açmam gerekiyor. Aynı zamanda anakartım, bir flash belleği normal bir şekilde takılı olmasına rağmen, kendi portlarından birinde rastgele bir anda yaktı (USB'den yanık kokusu geldi direkt, port hala çalışıyor)

-Örnek-

Elimde Pro SL kitten 2 tane var, diğeri diğer bilgisayarıma takılı. RAM'leri ne yaparsam yapayım bu sorun devam ediyor.

TPM durumu ekran görüntüsündeki hale geldiğinde, örnek olarak Valorant' da çökme yaşamıyorum, yeniden başlatınca TPM gözüküyorsa -yine- çökebiliyor.

Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Son düzenleme:
O da bir ihtimal ama düşük ihtimal. USB belleği yakan bir anakarttan bahsediyoruz.
Anakartı göndereceğim o zaman en kısa zamanda. Yanıtın için teşekkürler. Umarım MSI servisi iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…