Çözüldü RTX 4070Ti sistem Valorant ve PUBG'de düşük performans veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

memet7994

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 3200Mhz 32GB
Ekran kartı
Zotac Rtx 4070Ti Trinity
Anakart
Asus Prime B350 Plus
İşlemci
Ryzen 7 5700x
Valorant, PUBG tarzı oyunlarda GPU kullanımı 2K çözünürlükte Valorant'ta %20 -30'lara, PUBG'de ise %50'lerde geziyor. Valorant'ı bu sistemle 120 -130 fps bandında oynuyorum.

Battlefield, Crysis, Forza gibi oyunlarda böyle bir sorun yok. Hepsinde ekran kartı kullanımı %90 ve üzeri oluyor.

Sistem şu şekilde:

İşlemcim Ryzen 7 5700x
Sıvı soğutucu : Corsair h100i
Ekran kartı : Rtx 4070Ti Zotac Trinity
RAM : Corsair Vengeance 3200Mhz 32GB
Anakart : Asus Prime B350 Plus
Psu : 850W Corsair +80 Plus Gold
Samsung 1TB M2 SSD mevcut.

Nerede sorun var çözemedim açıkçası. PC'de herhangi bir kasma donma yok. Render için Premier Pro gibi programlar kullanmaktayım onlar da gayet stabil. İşlemci sıcaklığı da 65'i geçmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sorun şu ki 1080'e de çeksem aynı FPS değerlerini alıyorum ama FPS sabitleme falan da açık değil.

O oyunlar işlemciyi sömüren oyunlar o yüzden en iyi işlemciyi alman lazım.

Sorun çözüldü format atınca PC normale döndü. Anlık olarak 500 ile 600 FPS arası gidip geliyor oyun işlemci değiştirecek bir durum yokmuş yine de sağ olun.

ISO olarak neyi indirdin?

Kaynak olarak sormuştum.
İso olan değil yükleme medyası yazan seçenekten indirip, flash bellek ile attım hocam. Windows 11 pro zaten lisans kodu bende mevcuttu.

Tekrardan selam, sorunu format atarak çözdüm demiştim ama neden olduğunu merak edip acaba aynı sorunu yaşar mıyım diye, eski sistemde kullandığım programları tekrar kurmaya karar verdim.

Her şey olağan akışında giderken bir program yükledim ve güm yine fps 100-150 bantlarına düştü. Kurduğum program asus'un fan ve işlemci ayarlarını kontrol edebildiğimiz asus suite 3 yazılımıydı Emin olmak için sildim ve sistemi yeniden açtım bu sefer yine fps 100-150 bandındaydı. Bu sefer yabancı kaynakları araştırdım ve karşıma bunun sadece formatla düzeleceğini söyleyen yazılar çıktı. Ama durmayıp biraz daha araştırdığımda bir çözüm yolu buldum.

Programı yani asus suit 3 yazılımını tekrar kurup Revo Unistall yazılımı ile derinlemesine kaldırdım, daha sonra yabancı kaynaklarda gördüğüm şekilde cmd komut dizinini yönetici olarak çalıştırıp "bcdedit.exe /deletevalue useplatformclock" komutunu girdim ve sistemi yeniden başlattım. Fps yeniden 600'lere geldi.

Bu arada bu program hakkında yabancı forumlarda fps düşürdüğü, performans'a etki ettiği hakkında bir çok yazı var arkadaşlar bilginiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…