RTX 4080 Gaming laptop tavsiyesi

grkns

Megapat
Daha fazla  
Lenovo Legion 5 Pro 16ARH7H RTX 3070'li modelini kullanıyorum. 4080'li bir laptop almak istiyorum ama araştırdığım kadarıyla:
1) ASUS coil whine problemleri çok fazla.
2) HP Omen işlemci kısıtlaması var.
3) Monster zamanında 2060 ve 3060'lı kullandım memnun kalmadım o yüzden Monster tercih etmiyorum.

Ben işlemci turbosunu kapatarak oyun oynuyorum. Hem nispeten daha sessiz(Turbo'ya göre yarı yarıya daha sessiz) hem de daha serin çalışıyor(65-75 derece arasında). Alacağım laptopta işlemci turbosunu kapatıp kullanacağım. RTX 4080'li bir laptopta işlemci Turbo'su kapalı ve açık arasında yüzde kaç performans farkı olur?

Özellikle yurt dışı laptop alacağım. Zamanında garantilerden çok başım ağrıdı. Birkaç güne Moskova'ya gideceğim. Oradan ya da internette bulabilirim.

Tavsiyeleriniz ve vakit ayırıp yanıtladığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Laptop alacaksan en iyisi her zaman MSI'dır bu gayet iyi bence ama paran varsa laptopunda var bence masaüstü al senin kararın tabii.

Lenovo Legion 5 Pro 16arh7h RTX 3070'li modelini kullanıyorum. 4080'li bir laptop almak istiyorum ama araştırdığım kadarıyla:
1) ASUS coil whine problemleri çok fazla.
2) HP Omen işlemci kısıtlaması var.
3) Monster zamanında 2060 ve 3060'lı kullandım memnun kalmadım o yüzden Monster tercih etmiyorum.

Ben işlemci turbosunu kapatarak oyun oynuyorum. Hem nispeten daha sessiz(Turbo'ya göre yarı yarıya daha sessiz) hem de daha serin çalışıyor(65-75 derece arasında). Alacağım laptopta işlemci turbosunu kapatıp kullanacağım. RTX 4080'li bir laptopta işlemci Turbo'su kapalı ve açık arasında yüzde kaç performans farkı olur?

Özellikle yurt dışı laptop alacağım. Zamanında garantilerden çok başım ağrıdı. Birkaç güne Moskova'ya gideceğim. Oradan ya da internette bulabilirim.

Tavsiyeleriniz ve vakit ayırıp yanıtladığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Turbo kapalı ve açık ortalama 5 derece hava kanalları açıksa ve malzeme kalitesinden 10a kadar zor da olsa çıkar die düşünüyorum.

Asuslarda coil whine problemi olduğunu söylemişsiniz. Rog strix g15 kullanmaktayım şuanlık coil whine ile karşılaşmadım bundan öncede rtx 2060 versiyonunu kullanıyordum. Düşünürseniz bıraktığım linke bakabilirsin bu yaz ingiltereden getirtmeyi düşünüyorum bu modeli.

Laptop alacaksan en iyisi her zaman MSI'dır bu gayet iyi bence ama paran varsa laptopunda var bence masaüstü al senin kararın tabii.
Evet bunu araştıracağım.bendeki makina 2k ekranı var o yüzden 2k olanına bakıcam.

Turbo kapalı ve açık ortalama 5 derece hava kanalları açıksa ve malzeme kalitesinden 10a kadar zor da olsa çıkar die düşünüyorum.
Performans kaybı yüzde kaç oluyor?
Asuslarda coil whine problemi olduğunu söylemişsiniz. Rog strix g15 kullanmaktayım şuanlık coil whine ile karşılaşmadım bundan öncede rtx 2060 versiyonunu kullanıyordum. Düşünürseniz bıraktığım linke bakabilirsin bu yaz ingiltereden getirtmeyi düşünüyorum bu modeli.
Forumlarda çok gördüm ve 1 2 arkadaşımda canlı şahit oldum. İğrenç bi ses. Yoksa direk asus alıcam. Garanti bile normal karşılıyor bu yüzden yurtdışı ürün alacağım hangi marka olursa olsun

Evet bunu araştıracağım. Bendeki makine 2K ekranı var o yüzden 2K olanına bakacağım.

Performans kaybı yüzde kaç oluyor?

Forumlarda çok gördüm ve 1 2 arkadaşımda canlı şahit oldum. İğrenç bir ses. Yoksa direk ASUS alacağım. Garanti bile normal karşılıyor bu yüzden yurt dışı ürün alacağım hangi marka olursa olsun.

RDR2 tarzı oyunlarda toplasan 10 FPS zor eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı