RTX 4080 i5 13600K sistemin montajını doğru yapma

serbinne

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Toplama olarak aldığım ürünleri iyi niyetimi suistimal eden yanlış kişilere teslim ettim sanırım. Sorunum şu. Topladığım ürünleri monte eden kişilerin yaptığı işten ciddi derece şüpheliyim (parçaları kasada doğru mu monte ettiler bilemiyorum). Şu an bilgisayarı çalıştıramıyorum korkudan anlamıyorum da.

Parçalar, mesela işlemci soğutucu gibi işlemcinin üzerine takıldığı için ve termal macun da sürüldüğü için bunun sökülmesi işlemciye zarar verir diyen oldu. Bu doğru mu? Sökmeden kastım adam ne yaptı. Güvenemediğim için; anakart, sıvı soğutma, işlemci olayını düzgün mü montajladı? Hiç güven vermedi.

SSD takılırken kafamda bir sorun oluştu. Son olarak da Windows 11 kurulamadı. Orijnal Windows aldım ve yeni sistemlerde Wi-Fi görülememe sorunu oluyormuş. Bunu bile beceremediler... Benim yaşadığım pişmanlık bana bir toplama bilgisayar aldırmayacak kadar fazla ve çok üzgünüm. (Niye bilmediğine montaj yaptırıyorsun demeyin çünkü inandım. Adam ben montajlarım dedi. Ben de inandım.)

• 32 GB DDR 5 6000 MHz
  • Samsung 980 Pro 2 TB
  • ROG STRIX RTX 4080
  • MSI Carbon Wi-Fi DDR5 7200 MHz
  • Intel i5 13600K

hocam bilgisayar açılıyorsa montajda büyük oranda sorun yoktur. Sizi endişelendiren şey nedir bilemiyoruz. Bilgisayarı açarak bozamazsınız. Zaten bir sorun varsa bilgisayar açılmaz.

Hocam bilgisayar açılıyorsa montajda büyük oranda sorun yoktur. Sizi endişelendiren şey nedir bilemiyoruz. Bilgisayarı açarak bozamazsınız. Zaten bir sorun varsa bilgisayar açılmaz.

Şöyle ifade edeyim bana montajı yapma sözü veren kişi kasayı kısmen montajlayıp (nedeniyle sizi boğmayayım işi yarım bırakıp gitti) taktığı hali ile en basiti PSU'yu ters konumlandırmış. Başka bilgisayarcıya çağırıp kendi ısrarımla açtırınca anladık. Fanları kasa içine üfleyen PSU gibi. İkincisi adam deneme yanılma yolu ile sıvı soğutucuyu taktı mesela. Daha bismillah ilk dakika bunu ben hiç takmamıştım dedi. Madem takmadım tüm kutuları bana niye açtırdın. Baştan söylemiştim adama son sistem bilgisayar diye. Sonra da bu soğutucu anakartla uyumlu değil diyerek başladı işe benim aklım aldı. Ben bilsem yaparım zaten. Sonra muhtemelen ha tamam çözdüm bu işi deyip deneme yanılma yöntemiyle 1-1.5 saatte taktı. (şaka değil). Kendi bırakıp gittiği (ortalıkta vidalar parçalar düşünün halimi işi tamamlaması için yerine başkasını çağırdı o da demez mi bu paraya ben toplamam... Hiçbir yerini toplamadan. Kablo mu kontrol ediyorsun eksik bir şey kaldı mı bir bakar insan neymiş bu kadar yapabilirmiş ulan zaten dokunmadın ne yaptın ki? En son çağırdığım adam da aklımı aldı dedi ki anakartı falan yanlış vidaladı ise geçmiş olsun... Baktı sorun yok gibi düzgün gözüküyor ama işlemci soğutucuyu sökmem bozulur işlemci falan dedi (benim derdim doğru mu taktım onu soruyorum memlekette ne kadar bilmeyen anlamayan var benim eve onları çağırdım sanki ama sorsan montajcı bunlar... Son olarak en son gelen adam bilgisayarı çalıştırdı monitöre bağladık BIOS ekranı geldi kendi USB'si ile Windows kurmaya çalıştı o da Windows 11'in Wi-Fi'ya bağlanma sorununu çözemedi gitti. SSD'yi ucunda biplastik aksam var sanırım kilitlemek diyorsunuz o aksamı gitti SSD ile temas edecek biçimde ona değdirerek kilitlemeye/bağlamaya çalıştı anakarta (yazık dünya para bunlar ya bir plastik tutucu mu diyorsunuz görmedim kırık mıydı bunlardan biri mi kırdı bir sorun var gibi hissettim tutturmasında) sonra dedim ki bu aksam plastik SSD'ye değdirerek kapattın sıcaklık olur bir şey olur yanar mı yanmaz bir şey olmasın (bilmediğimden sormak doğal hakkım bir sürü SSD takma videosu izledim benimkisi öyle takılı değil açıp gösteremiyorum ki şu an) şimdi ben özetle kasaya bir bakıp (gerçekten anlayan) biri var mı varsa vallahi parası neyse baktırmayı düşünüyorum. Beni müthiş kaygılandırdılar kendim de bilmediğimden şimdi ben yükleme yapayım desem SSD yarın öbürgün bozulur mu o işlemci ve soğutucu adam gibi monte değilse işlemci deli gibi ısınır mı? Aklımda deli sorular...

yok mu yardımcı olacak

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı