RTX 4080 i5 13600KF sistem 3DMark test sonuçları nasıl?

alafranga

Hectopat
Merhaba,

Sistemim:

Kule tipi kulladığım için işlemcim biraz fazla ısınıyor. Onun dışında aldığım sonuçlar normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke 5800 yerine, 6400 MHz RAM tercih etseydin, işlemci olarak i9 son nesil çıkanı tercih etseydin daha tatlı olurdu sistem.

Keşke 5800 yerine, 6400 MHz RAM tercih etseydin, işlemci olarak i9 son nesil çıkanı tercih etseydin daha tatlı olurdu sistem.
Çok fazla para harcamamak istedim. Bana yeterli geldi aldıklarım. Rami de gecikme değeri düşük olduğu için özellikle tercih ettim.

Aşırı render alan biri değilseniz i9'un oyun açısından çok bir mantığı yok. 13600 gayet güçlü bir işlemci zaten.
Bu arada kasanız sanırım 360mm radyatör desteklemiyor ama 280mm güzel bir sıvı soğutma öneririm o işlemci için. Kule tipiyle soğumuyor bu yeni nesil işlemciler.

Evet, dümdüz oyun oynuyorum sadece. O yüzden 13600KF fazlasıyla yeterli geliyor. Dediğiniz gibi sanırım sıvı soğutma almam lazım. Normalde kule tipi soğutmaların kasadaki duruşunu daha çok sevdiğim için bunu tercih ettim. Ancak soğutma konusunda biraz zayıf kalıyor.

Ben de seviyorum öyle. AK620 WH ve NHD15 Chromax Black de düşünülebilir ama o fiyat bandına çıkınca da AiO ile çok serin kullanma durumu var. Şu an bütçeniz yoksa Noctua'ya da Arctic P12 serisi fanları ile %70 ve üstü fan eğrisi vererek kullandığınızda taşıyacaktır multicore testler hariç diye düşünüyorum ama hayırlısı tabii. Kendi gözlerimle şu işlemcilerin sıcaklığını görmeyi çok istiyorum. Anlam veremiyorum çünkü.

AK620 WH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…