RTX 4080 için 1440p mi 4K mı tercih edilmeli?

4K ile 2K arasında boyut farkı dışında ne var ki? Sadece piksel fazlalığı ve boyutu o kadar. Açıkcası 32-34 inç monitörler çok gereksiz geliyor masaüstünde. Bence 4K masaüstü için abartı.
2k ile 4k arasındaki fark bence 27 inç 2k monitör ile 28 inç 4k monitör arasında fark edilir.

32 inç monitörde ekran zaten büyüdüğü için o fazla pikseller dağılacak. 4k'nın olayı oyunu daha büyük oynamak olacak zaten 27 inç büyük.

4K asiri yuksek Hz'e sahip olmayan bir monitor alin. Ileride de yanina 2K yuksek Hz degerine sahip ikinci bir monitor alirsiniz. Eger daha cok FPS oyunlari oynuyorsaniz o zaman 2K - 240 Hz tarzi bir monitor daha iyi olur.
İki monitör düşünmüyorum hocam ama mantıklı bu da.

4k derdim ancak 4k çözünürlüğe geçtiğinizde geri dönüşü zor oluyor. O çözünürlükte tutunmak içinde neredeyse her jenerasyon kart yükseltmesi yapman gerekiyor. 16gb Vram'de yüksek dursa da 4K da ne kadar dayanır tartışılır.

Eğer her yeni çıkan seride elimdeki kartı satıp 5080, 6080 diye devam edebilirim dersen 4k geçebilirsin ancak 2 seride 1 yükseltme yapan ya da elimde ki kart gittiği yere kadar gitsin diyen birisiysen 4k başlarda güzel gelse de 1-2 yıl sonra pişman edebilir.

4K olayı şu anlık fason duruyor, 4090 bile belki 1 yıl içinde 4K'da sıkıntılar yaşar. Güncel çıkacak kartlar ile 4K çözünürlük sıradan bir hale getirilmedikçe ben kullanmamayı tercih ederim.

Sürekli değiştirmek istemiyorum onun yerine ayar kızabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…