Bilgisayarım çok sık mavi ekran hatası veriyor. Ayrıca oyunlarda durduk yere çökme ve sürekli kapanma yaşıyorum. Bazen açılırken bilgisayarımın görüntüsü gelmiyor. Açılırken ekran hep siyah oluyor hiçbir ekran gelmiyor aniden Windows giriş ekranı beliriyor ve açılış olması gerekenden uzun sürüyor. Sistemim yaklaşık 1 yıllık ve kendim toplayıp montajını yaptım. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Bahsettiğin sıkıntılara yakın şeyleri bir arkadaşım yaşıyordu. İşlemcinin stok fanını orta segment bir fanla değiştirip termal macun yenilemesi yaptık ardından PSU değiştirdik bu sayede çökme, mavi ekran sorunları çözülmüştü.
Not: Değişimden önce sıcaklık değerleri 95-100 arasındaydı.
PRO series motherboards tuned for better performance by DDR5 memory with Memory Boost, Lightning Gen4 PCIe, Extended Heatsink, M.2 Shield Frozr, Wi-Fi 6E, 2.5G LAN, USB 3.2 Gen 2