RTX 4080 sistem mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Duplicate

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Uzakyol Vardiya Zabiti
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1cNlsa6BZA3AFV782jIh45yVfnzedsv23/view?usp=sharing
RAM
G.Skill Flare X5 F5-6000J3636F16GX2-FX5 Bellek Modülü 32 GB 2 x 16 GB DDR5 6000 MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 4080 16GB GAMING X TRIO
Anakart
MSI Pro B650M-A
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbell
Bilgisayarım çok sık mavi ekran hatası veriyor. Ayrıca oyunlarda durduk yere çökme ve sürekli kapanma yaşıyorum. Bazen açılırken bilgisayarımın görüntüsü gelmiyor. Açılırken ekran hep siyah oluyor hiçbir ekran gelmiyor aniden Windows giriş ekranı beliriyor ve açılış olması gerekenden uzun sürüyor. Sistemim yaklaşık 1 yıllık ve kendim toplayıp montajını yaptım. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

@Duplicate Ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun. Hem dahili hem harici.

Bahsettiğin sıkıntılara yakın şeyleri bir arkadaşım yaşıyordu. İşlemcinin stok fanını orta segment bir fanla değiştirip termal macun yenilemesi yaptık ardından PSU değiştirdik bu sayede çökme, mavi ekran sorunları çözülmüştü.
Not: Değişimden önce sıcaklık değerleri 95-100 arasındaydı.

Buradan AMD Auto-Detect yazılımını indirip tümünü kurun.

BIOS sürümünüz çok eski güncelleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…