Çözüldü RTX 4080 sistemde GoW'da DLSS açılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

spriggan

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Geliştirme
RAM
Corsair 5200 Mhz CL40
Ekran kartı
MSI Ventus 3X GeForce RTX 4080
Anakart
MSI Mag B750 Tomahawk
İşlemci
Intel Core i7 13700KF 3.7 Ghz
Selam dostlar,
Yeni bir sistem topladım. Sistemde MSI Ventus 3X GeForce RTX 4080 ekran kartı var. Fakat God of War oyununa girdiğinde DLSS'in aktif olmadığını, onun yerine FSR alanının açık olduğunu gördüm. Kartı MSI yazılımı üzerinden garantisinin başlaması için sisteme ekledim. Herhangi bir fake kart vb. durum söz konusu değil. Kartı QP Bilişim'den aldım.
Neden böyle görünüyor olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• ScreenShot-2023-3-18_13-22-21.png
    ScreenShot-2023-3-18_13-22-21.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 134
  • cpuz.png
    cpuz.png
    32,6 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartı driverlarınız güncel mi?
MSI Center tarafından güncel yazıyordu. Şimdi siz sorunca manuel olarak nvidia'nın sitesinden indirip kuracağım. Birde öyle deneyeceğim.

FSR'i kapatıp denediniz mi DLSS'i açmayı?
Evet FSR kapatıp, oyundan çıktım ve tekrar girdim. DLSS desteklenmiyor yazısı gelmeye devam etti.

Kart yeni olduğu için oyunda dlss görünmüyor olabilir. Nviada üzeriden gelecek olan bir ekran kartı güncellemesi ile sorununuz çözüleceğini düşünüyorum.
Güncellemeyi manuel yapıp bilgi vereceğim.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

BİLGİLENDİRME

Dostlar ilginize çok teşekkür ederim. Çözüm sağlandı. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar Driverlar "MSI Center" da kurulu olarak görünse bile sanırım sadece temel sürücüleri yüklüyor. Manuel olarak Nvidianın sitesinden 4080 e ait driver'ı indirip kurdum. Restart sonrası tamamen düzeldi. Nvidia Experience uygulamasında desteklenen oyunlarımda listendi. Sorun kalmadı.
Selam dostlar,
Yeni bir sistem topladım. Sistemde MSI Ventus 3X GeForce RTX 4080 ekran kartı var. Fakat God of War oyununa girdiğinde DLSS'in aktif olmadığını, onun yerine FSR alanının açık olduğunu gördüm. Kartı MSI yazılımı üzerinden garantisinin başlaması için sisteme ekledim. Herhangi bir fake kart vb. durum söz konusu değil. Kartı QP Bilişim'den aldım.
Neden böyle görünüyor olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?

Ekran kartı driverlarınız güncel mi?
MSI Center tarafından güncel yazıyordu. Şimdi siz sorunca manuel olarak nvidia'nın sitesinden indirip kuracağım. Birde öyle deneyeceğim.

Evet FSR kapatıp, oyundan çıktım ve tekrar girdim. DLSS desteklenmiyor yazısı gelmeye devam etti.

Kart yeni olduğu için oyunda dlss görünmüyor olabilir. Nviada üzeriden gelecek olan bir ekran kartı güncellemesi ile sorununuz çözüleceğini düşünüyorum.
Güncellemeyi manuel yapıp bilgi vereceğim.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

BİLGİLENDİRME

Dostlar ilginize çok teşekkür ederim. Çözüm sağlandı. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar Driverlar "MSI Center" da kurulu olarak görünse bile sanırım sadece temel sürücüleri yüklüyor. Manuel olarak Nvidianın sitesinden 4080 e ait driver'ı indirip kurdum. Restart sonrası tamamen düzeldi. Nvidia Experience uygulamasında desteklenen oyunlarımda listendi. Sorun kalmadı.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı