Ekran kartı üzerindeki ve kablodaki tüm soketlerin tam olarak oturduğundan eminseniz, çok da gerekli değil. Sonuçta elinizdeki PSU kaliteli bir model.
İçim rahat etmez diyorsaniz. Hydro G PRO uyumlu PCI-e 6+2 pinden 12VHPWR'ye çeviren kablo alıp, direkt PSU'nun çıkışlarıni kullanarak tek kablo ile işi çözebilirsiniz. Yalnız bu kabloyu yurtiçinde bulmak biraz zor.
Yok. Şöyle bir kablo ama 6+2 pin bağlantılarin yapılari PSU tarafinda farkli olabiliyor. O sebeple PSU'nuza uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Linktekini örnek olsun diye paylastim.
Yok. Şöyle bir kablo ama 6+2 pin bağlantılarin yapılari PSU tarafinda farkli olabiliyor. O sebeple PSU'nuza uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Linktekini örnek olsun diye paylastim.
@Mehmet Alp Kütük Hydro G Pro'nun pin yapısı hakkında bilgim yok, herhangi bir kaynak da bulamıyorum. FSP'ye yazdığınız mesajın cevabına göre hareket edebilirsiniz.
@Mehmet Alp Kütük Hydro G PRO'nun pin yapısı hakkında bilgim yok, herhangi bir kaynak da bulamıyorum. FSP'ye yazdığınız mesajın cevabına göre hareket edebilirsiniz.
Fotograftan belli olmaz, voltmetre ile ölçüm yapmak gerekir.
Öncelikle şunu belirtmek lazım. PSU açıkken pinleri kısa devre yaparsanız ya da pinleri yanlış tespit edip ona göre kablo alıp bağlarsanız, donanımınıza fiziki zarar gelebilir.
PCI-e kablosunun ekran kartına bağlanan soketindeki pinlerinin genel yapısı şu şekildedir.
Sarı pinler 12V, siyah pinler ise GND pinleridir. Klipsten hareketle belirleyebilirsiniz. Önce bunun dışında bir yapida olmadığından emin olmak için; PSU açık ve PCI-e kablosu bağlı iken pinleri tek tek ölçüp hangi pinlerin 12V, hangi pinlerin GND olduğunu bir kağıda çıkarmanız lazım.
Sonra PSU'yu kapatıp, PCI-e güç kablosu tamamen sökülmüş ve her iki ucu da boşta iken, voltmetrenizde kısa devre ya da direnç ölçme fonksiyonu mevcutsa; ekran kartı tarafındaki pinleri, kablonun PSU'ya bağlanan soketindeki pinler ile tek tek eşleştirerek (kısa devre ya da sıfır dirençli pinler birbirine bağlıdır) hangisinin 12V, hangisinin GND olduğunu bulabilirsiniz. Ona gore de PSU pin diyagramı belli olur.