RTX 4080 Super sistem oyunda kapanıyor

Mali4542

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba RTX 4080 Super ekran kartı kullanıyorum. Undervolt işlemi yapıyordum her şey gayet güzel giderken oyunlar çökmeye başladı. En son oyuna girince direk bilgisayar kapanmaya başladı bütün oyunlarda durum aynı, ekran kartını FurMark testi falan yapınca 100'de 100 çalışıyor güç çekimi ve çalışmasında sıkıntı yok. Bütün sürücüleri vesaire kaldırdım undervoltu iptal ettim her şeyi yaptım ama hala oyuna girdikçe bilgisayar kapanıyor. Çok ciddi bir konu, yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba RTX 4080 Super ekran kartı kullanıyorum. Undervolt işlemi yapıyordum her şey gayet güzel giderken oyunlar çökmeye başladı. En son oyuna girince direk bilgisayar kapanmaya başladı bütün oyunlarda durum aynı, ekran kartını FurMark testi falan yapınca 100'de 100 çalışıyor güç çekimi ve çalışmasında sıkıntı yok. Bütün sürücüleri vesaire kaldırdım undervoltu iptal ettim her şeyi yaptım ama hala oyuna girdikçe bilgisayar kapanıyor. Çok ciddi bir konu, yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayar Direk Kapanıyormu yoksa siyah ekranamı düşüyor ?

Direkt kapanıyor, az önce Cyberpunk girdim açtı yüzde 99 bellek kullanımı falan her şey harika, Alan Wake ya da başka oyuna geçince çöküyor direk sistem kapanıyor, ekran kartında problem olsa direk siyah ekrana düşer. Undervolt yaparken hatalı voltaj yüzünden 1-2 defa siyah ekran geldi gitti voltaj ayarını yaptık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direk kapanıyor, az önce Cyberpunk girdim açtı yüzde 99 bellek kullanımı falan her şey harika, Alan Wake'ya da başka oyuna geçince çöküyor direk sistem kapanıyor, ekran kartında problem olsa direk siyah ekrana düşer, undervolt yaparken hatalı voltaj yüzünden 1 2 defa siyah ekran geldi gitti voltaj ayarını yaptık

Demek ki yeteri kadar güç veremiyor PSU veya bozulmuş olabilir FurMark testinde problem oldu mu hiç.

Hayır psu falan gayet sağlam watt çekiminde falan hiçbir sorun yok, kısa devre falan olsa hiç açılmaz anlamadım cidden

Şimdi onu yapıyorum anakarttan her şeyi fabrika ayarlarına çektim, acaba işlemci undervoltu mu sebep oluyor umarım o oluyordur.

Bütün ayarları fabrikaya çektim ddu ile bütün sürücüleri temizledim sonucu yazıcam dua edin

Oley beeee, arkadaşlar bildiriyorum sorun halloldu, yapamayanlar için ne kadar undervolt ayarınız varsa sıfırlayıp ddu ile bütün sürücüleri silip tekrar yükleyin, konuyu kitleyebilirsiniz teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı