RTX 4080 Super sistemde Dying Light: 2 GPU Kullanımı Dalgalanıyor

İşletim sistemi
Windows 11

Maysterouses

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Dying Light: 2 oynarken Ultra+ RTX ON oynarsam %100 GPU kullanımı, %20 30 arası CPU kullanımı oluyor, herhangi bir takılma vs yok ancak ayarı En üst Ultra ayarlardan bir tık düşürürsem yani Ultra RTX değilde RTX ayarlara çekersem GPU kullanımım çok dalganıyor 60 70 değerlere kadar düşüyor CPU kullanımını da 55 sayılarına kadar çıkıyor, gördüm bunu değerleri sebebi nedir?
Ultradan, RTX indirme sebebim FPS daha çok artıyor ve daha hoş bir akıcılık oluyor bundan dolayı. Birde sistemi çok yormamak adına sonuçta benim sistemim ayarları düşük oyun oynayamayacak mıyım? Kafam çok karışık bana yardımcı olur musunuz?

Bu GPU dalgalanması Far Cry 6 oynarkende oluyor onda ULTRA ayarlardan hiç inmiyorum zaten DL2 kadar güçlü bir oyun değil ve anlık takılmalar oluyor. Stutter olarak düşünmüştüm ama değil problem bundan kaynaklı. SS'te bulunan RamMhz değerine takılmayın öylesine açmıştım kapatmayı unutmuşum.

Sıcaklıklar:
GPU: 55-70 arası
CPU: 55-70 arası
2K oynuyorum oyunları.

Sistem:

• İşlemci: Ryzen 7 78003x3D.
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 4080 Super.
  • Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi
  • RAM: 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz XMP.
  • SSD: Kingston KC3000 1TB.
  • Soğutucu: Peerless Assassin 120 SE.
  • PSU: Corsair 4000D airlflow + 850W 80+ Gold.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro.
  • Monitör: Aoc 27" Q27G4X 1ms 180hz HDMI, DisplayPort Adaptive-Sync 2K

Dosya Ekleri

• dl2.png
    dl2.png
    71 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Öncelikle grafikleri düşürmenize gerek yok. 4080 Super ve 7800x3D gayet güçlü bir ikili, grafikleri düşürmek sistemin ömrünü uzatmaz. Tam tersine sistemi %100 yük altında kullanmak gayet sağlıklıdır.

DL2 optimizasyonu güzel bir oyun. 2K´da UltraRTX şekilde oynasanız bile problem olmaz. Ancak gözünüze kötü gözüküyor ise DLSS ve FG aktif edebilirsiniz. O oyun DLSS3 destekli. Kısaca grafik düşürmeyin.

Öncelikle grafikleri düşürmenize gerek yok. 4080 Super ve 7800x3D gayet güçlü bir ikili, grafikleri düşürmek sistemin ömrünü uzatmaz. Tam tersine sistemi %100 yük altında kullanmak gayet sağlıklıdır.

DL2 optimizasyonu güzel bir oyun. 2K´da UltraRTX şekilde oynasanız bile problem olmaz. Ancak gözünüze kötü gözüküyor ise DLSS ve FG aktif edebilirsiniz. O oyun DLSS3 destekli. Kısaca grafik düşürmeyin.
Anladım, şimdi bir sorum daha olacak o zaman. FG ve DLSS olmadan ham hali daha çok keyif veriyor açıkçası. Dediğinizi yaparım bu oyun için problem yok ancak;

Far Cry 6 oyununda biliyorsunuz ultra ayarlar haricinde DXR yansımalarını açıyorum RTX yok orada ve Full ayarlarda sistemi %100 kullanmaya çalıştığım halde neden dalgalanma oluyor? Oradaki bu sıkıntıyı nasıl geçirebilirim?

Anladım, şimdi bir sorum daha olacak o zaman. FG ve DLSS olmadan ham hali daha çok keyif veriyor açıkçası. Dediğinizi yaparım bu oyun için problem yok ancak;

Far Cry 6 oyununda biliyorsunuz Ultra ayarlar haricinde DXR yansımalarını açıyorum RTX yok orada ve Full ayarlarda sistemi %100 kullanmaya çalıştığım halde neden dalgalanma oluyor? Oradaki bu sıkıntıyı nasıl geçirebilirim?

Nasıl geçirirsin bilmiyorum dostum, o oyunu 1 kere bile oynamadım. Ancak internetten testlere baktığımda bir problem olmuyor. Daha iyi bilenler yardımcı olacaktır.

Hocam DL2 için konuşursam: RTX ULTRA + DLSS ve FG açtığımda FPS 200 küsürlere kadar çıkıyor ancak oyun akıcı değil böyle dönerken falan takılarak dönüyor gibi oluyor yani aldığım FPS değerinin karşılığını hissettirmiyor. DLSS+FG kapalıyken ULTRA+RTX ve RTX daha akıcı oluyor sana öyle diyeyim. Ben anlamadım gitti. Yıllar sonra PC dizdim amiral gemilerini koymaya çalıştım ama ya teknolojide bir sıkıntı var ya sistemde.

Hocam DL2 için konuşursam: RTX Ultra + DLSS ve FG açtığımda FPS 200 küsurlere kadar çıkıyor ancak oyun akıcı değil böyle dönerken falan takılarak dönüyor gibi oluyor yani aldığım FPS değerinin karşılığını hissettirmiyor. DLSS+FG kapalıyken Ultra+RTX ve RTX daha akıcı oluyor sana öyle diyeyim. Ben anlamadım gitti. Yıllar sonra PC dizdim amiral gemilerini koymaya çalıştım ama ya teknolojide bir sıkıntı var ya sistemde.

Başka ağır bir oyun oynamayı dene CP2077 gibi.

Hocam problemi buldum.
2560*1440 (16:9) çözünürlük yanında "*" bu var. 1920*1080 aldığımda bütün sorunlar kalktı ortadan. Neden diğer çözünürlükte akıcı oynayamıyorum? Monitör ekranı 2560*1440 masaüstünde de oyundada, sistemdede destekliyor anlayamadım tam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı